Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Op. Dr. Çömez, Halk TV’deydi

Op. Dr. Çömez, Halk TV’deydi

Eski Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez: “Erdoğan’ın bu seçimde şapkadan tavşan çıkarması çok zor”

Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) 22. dönem Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez, “Muhalefet partileri önemli bir hata yapmazlarsa Recep Tayyip Erdoğan’ın, önümüzdeki seçimden başarıyla çıkma şansını görmüyorum” dedi.
Gökmen Karadağ’ın moderatörlüğünde, Halk TV’nin programına halen doktorluk yaptığı İngiltere’den bağlanan Çömez, şu değerlendirmede bulundu:
“Recep Tayyip Erdoğan’ın 1,5 yıl doktorluğunu yaptım. Daha sonra ondan izinsiz Balıkesir milletvekili aday adayı oldum. Başbakan Erdoğan, adaylığıma karşı çıktı. Bunun üzerine aday adaylığından istifa ettim. Ancak beni, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, genelde Balıkesir’den üç milletvekili çıkardığı düşüncesiyle dördüncü sıraya aday olarak koydu. Bunun üzerine kendisini arayarak, istifa ettiğimi belirtmeme rağmen dördüncü sıradaki yerimi değiştirmedi. Ancak bölgeyi çok iyi tanıyordum. ‘Görüyorsunuz parlamentoya gireceğim’ dedim ve milletvekili oldum.”
5 yıllık milletvekilliği yaşamı sırasında FETÖ ile yolunun hiç kesişmediğini, hatta bu konuda, yazdığı bir mektupla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da uyararak, zarar görebileceğini ilettiğini, bu yüzden de kendisinin “Ergenekon” torbası içine atıldığını belirten Çömez, önümüzdeki seçimle ilgili olarak da şu değerlendirmede bulundu:
“Erdoğan, bugüne kadar her seçimde şapkadan tavşan çıkardı. Ancak önümüzdeki seçimde bunu başarması çok zor. Eğer muhalefet çok önemli bir hata yapmaz ve tavşanı, Erdoğan’ın şapkasının içine koymazsa seçimi kazanması mümkün değil. Erdoğan, çok deneyimli bir siyasetçi. Bu ortam ve koşullarda seçimi kazanamayacağını, alanı da çok iyi tanıması nedeniyle görüyor. Seçimi kazanmak için CHP hariç, İYİ Parti dahil her partiyle ortak hareket etmenin yollarını arayacağını önümüzdeki dönemde göreceksiniz. Bu arada, muhalefet partileri arasındaki ittifakı dağıtmak için de elinden geleni yapacaktır.”
Çömez, halen FETÖ’yle mücadeleyi yetersiz gördüğünü sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: . . Çömez ’deydi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı