Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Organ Bağışı Hayat Kurtarır

Organ Bağışı Hayat Kurtarır

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi´nde bir organ nakli daha Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü, yaptığı yazılı açıklamayla, beyin

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi´nde bir organ nakli daha Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü, yaptığı yazılı açıklamayla, beyin kanaması nedeniyle hastaneye yatışı yapılan 52 yaşındaki Metin Kaçar isimli erkek hastanın yapılan tüm tedavilere rağmen 26 Mart 2019 tarihinde beyin ölümünün gerçekleştiğini bildirdi.
Metin Kaçar isimli hastanın beyin ölümü gerçekleşmesinin ardından, Hastane Organ ve Doku Nakil koordinatörleri Uzm. Dr. A. Ömer Atsal ve Fuat Çöken, merhumun Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü 112 ambulans servisinde paramedik olarak görev yapan ve hayatını insan hayatı kurtarmaya adayan kızı Merve Kaçar Maviş ve ailesi ile görüşerek, hayata tutunmak için bir el uzatılmasını bekleyen hastalara organ bağışı yapmaları hususunda destek talebinde bulundu.
Babalarının sağlığında da böyle bir vasiyeti olduğunu söyleyen ve organ bağışı konusunda oldukça duyarlı olduklarını beyan eden kızı Merve kaçar Maviş tarafından organ bağışında bulunulması üzerine, Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Organ ve Doku Nakil Koordinasyon merkezi koordinatörleri tarafından Organ Nakil cerrahisi ekipleri ile iletişime geçilerek durum bildirilmiş ve organ yetmezliği nedeniyle nakil bekleyen kalp ve böbrek yetmezliği hastalarına nakil yapılması amacıyla İstanbul Koşuyolu Kalp Araştırma Hastanesi kalp nakli ekiplerinin T.C.Sağlık Bakanlığı´na ait Ambulans uçak ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Böbrek nakli ekiplerinin ise karayolu ile hastaneye gelmeleri koordine edilerek beyin ölümü gerçekleşmiş hastanın organlarının nakil bekleyen hastalara nakli sağlandı.
Hastane yetkilileri yaptıkları açıklamada; Vefat ettikten sonra organlarının bağışlanmasını ailesine vasiyet eden ve ölümün kıyısında bekleyen 3 kişinin hayata tutunmasını sağlayan merhuma yüce Allah´tan rahmet, organ bağışının önemini bilen ve onun vasiyetini yerine getiren kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileğinde bulundu. Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli