Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Organ bağışına destek için yollara düştüler

Organ bağışına destek için yollara düştüler

Organ bağışının önemine dikkat çekmek için yola çıkan motosiklet tutkunları Balıkesire ulaştı.

Organ bağışının önemine dikkat çekmek için yola çıkan motosiklet tutkunları Balıkesir`e ulaştı.
Türkiye Motosiklet Federasyonu`nun (TMF), Gençlik Spor Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı`nın desteğiyle, organ bağışı konusunda farkındalığı artırmak için düzenlediği tur kapsamında yollara dökülen motosikletçiler Balıkesir`de ağırlandı. 
Organ bağışı konusunda farkındalığı artırmak için 23 Eylül`de Ankara`dan yola çıkan yüzlerce TMF üyesi motosikletli, Çanakkale`nin ardından Balıkesir`e geldi. 
Motosikletliler 15`li gruplar halinde yollarına devam eden TMF üyelerinin ana gurubu, Altınoluk mevkiinden giriş yaptıkları Balıkesir`de Edremit Devlet Hastanesi`ne uğradı. Organ bağışında son yıllarda ülke çapında önemli gelişmeler kaydeden Edremit Devlet Hastanesi yetkilileri, TMF heyeti için özel bir karşılama programı tertip etti.
Mesai bitiminde gerçekleşen ziyarete çok sayıda hastane yetkilisi ve personel katıldı. Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Alp Akoğlan, Edremit Sağlık Grup Başkanı Dr. İncilay Dönmez, Edremit Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. M. Atahan Gürkan Acar ve Balıkesir İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz`ın da katıldığı programda, yol yorgunu olan motosikletlilere ikramlarda bulunuldu. Hastanenin arka bahçesindeki kapalı otoparkta gerçekleşen programda organ bağışı masası da kuruldu.
Konunun hassasiyetine değinen TMF Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke, gittikleri tüm illerde ve ilçelerde olumlu tepkiler ile karşılaştıklarını söyleyerek, organ bağışının Türkiye`de artması gerektiğini vurguladı.
İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Alp Akoğlan`da, bu tür organizasyonları önemsediğini ve genişleyerek yayılması gerektiğini söyleyerek, emeği olanlara teşekkür etti. Oluşturdukları guruplar halinde Ayvalık istikametinden yollarına devam eden motosiklet topluluğunun bundan sonraki durağı İzmir olacak.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı