Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Organlarıyla 2 kişiye umut oldu

Organlarıyla 2 kişiye umut oldu

Bandırma ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen 84 yaşındaki Akçiçek Güven´in bağışlanan organları, 2 hastaya umut oldu.

Bandırma ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen 84 yaşındaki Akçiçek Güven´in bağışlanan organları, 2 hastaya umut oldu.
Beyin kanaması sonucu Bandırma Devlet Hastanesi´ne kaldırılan ve daha sonra beyin ölümü gerçekleşen Akçiçek Güven (84) isimli kadının organları, ailesi tarafından bağışlandı. 

Güven´in böbrekleri Çanakkale 18 Mart Üniversitesi´nden gelen organ nakli ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonla alındı.
Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Muzaffer Şenveli, yaptığı açıklamada, Güven´in organlarını bağışlayan aileye teşekkür ederek, ?84 yaşında bayan hastamız, 16 gün önce beyin kanaması nedeniyle başvurdu.
Beyin cerrahi uzmanları tarafından operasyona alınan hasta, 16 gün yoğuna bakımda takip edildi. Bugün itibariyle beyin ölümü gerçekleşmiş olup hastanın organları ailesi tarafından bağışlanmıştır. Bölge halkımız bu konuda çok duyarlıdır. Organlar 18 Mart Üniversitesi tarafından donörden alınacak. İki ayrı hastaya nakledilecektir. Her organ demek yeni bir hayat demektir? bilgisini verdi.
Bandırma´daki operasyonu gerçekleştirecek Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Şükrü Taş´ta,?Biz hastanın sadece böbreklerini alacağız. Böbrek veya başka bir organ nakli için, doku vermenin organ vermenin faydasını da başka hastalar yaşamış olacak.? ifadesini kullandı. Haber: Ahmet Pesen



Anahtar Kelimeler: Organlarıyla kişiye umut oldu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli