Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Organlarıyla umut oldu

Organlarıyla umut oldu

Erdek´te intihar girişiminde bulunan kadının beyin ölümü gerçekleşti

Bandırma Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde beyin ölümü gerçekleşen Fatoş Ç´nin karaciğeri ve iki adet böbreğiyle 2 korneası alınarak, nakil bekleyen hastalara umut ışığı oldu.

Diyarbakır´da görevli eşi Üsteğmen Veteriner Hekim Ali Emrah Çetin´in beylik silahıyla, başına bir el ateş ettikten sonra Bandırma Devlet Hastanesi´nde yapılan beyin ameliyatının ardından yoğun bakıma alınan 31 yaşındaki Fatoş Çetin´in beyin ölümü gerçekleşti. Ailenin verdiği izne paralel şekilde genç kadının organları ile ilgili bilgiler, Bursa Doku ve Organ Nakli Bölge Koordinatörlüğü´ne iletildi. Ardından, Bursa Acıbadem Hastanesi, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Balıkesir Üniversitesi organ nakli ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda genç kadına ait 2 böbrek, bir karaciğer ve 2 kornea alınarak, organ nakli bekleyen hastalara umut olmak üzere dün yola çıkarıldı.

Bandırma Devlet Hastanesi yöneticisi ve başhekimi Uz. Dr. Muzaffer Şenveli, organ bağışının önemine dikkati çekerken, organ bağışında bulunan aileye teşekkür etti.

Erdek´te, annesi Şükran ve babası ?Camgöz? lakabıyla tanınan Mehmet Karagöz´e ait ?Çuğra? bölgesindeki yazlık evde eşinin tabancasıyla başına bir el ateş ettikten sonra Bandırma Devlet Hastanesi´nde beyin ölümü gerçekleşmesinin ardından organları alınan, bir süredir psikolojik tedavi gördüğü öne sürülen, 19 aylık bir çocuk annesi Fatoş Çetin´in, bugün, Erdek´te toprağa verilmesi bekleniyor.

Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: Organlarıyla umut oldu
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false