Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Orman ve Su İşleri Bakanı açılışlar için Balıkesir´e geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı açılışlar için Balıkesir´e geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 270 milyon lira tutarındaki 17 müjde ile Balıkesir´e geliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 270 milyon lira tutarındaki 17 müjde ile Balıkesir´e geliyor.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir´de 170 milyon lira yatırım bedelli 20 tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Balıkesir´de toplam
20 adet tesisten 10 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 10 adet tesisin ise temelini atacak.
Açılışı gerçekleştirilecek tesislerin üçü Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve yedisi Orman Genel Müdürlüğü tarafından Balıkesir´e kazandırılacak. Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca DSİ tarafından yapılması planlanan 10 adet tesisin de temelini atacak.
Bakan Eroğlu, 11 Eylül Cuma günü saat 11.00´da Çayderesi Toptancı Hali önünde düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 170 milyon lira yatırım bedelli 20 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.
Eroğlu ayrıca, programı çerçevesinde Balıkesir´e yapılacak
270 milyon lira yatırım bedeline sahip 17 müjdeyi de açıklayacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek İvrindi Gökçeyazı Ovaları Sulaması, Merkez Gökköy Göleti ve Sulaması, Merkez Boğazköy Göleti ve Sulaması, Bandırma Çakıl Göleti ve Sulaması´yla beraber 4 adet gölet ve sulama tesisi ile 2 adet taşkın koruma tesisinin de temellerini atacak. Eroğlu, aynı merasimde Merkez Kocaavşar Göleti Sulaması Yenileme işi ile 2 adet taşkın koruma tesisinin açılışını gerçekleştirecek. Ayrıca, Orman Genel Müdürlüğü´nce yapımı tamamlanan 7 adet tesisin de açılışını yapacak. Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 20 tesisin maliyeti ise 170 milyon lira.
Eroğlu, programı çerçevesinde 31 Ağustos 2013 ve 12 Mart 2014 tarihlerinde Balıkesirlilere verdiği toplam 45 müjdeye ilave olarak
270 milyon lira yatırım bedeline sahip 17 müjde daha verecek. Böylece son 3 yılda Balıkesirlilere 832 milyon liralık 62 müjde verilmiş olacak.
Müjdeler arasında baraj, sulama tesisleri, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, fidan üretimi, orman köylülerine kredi, bal ormanı, Kuşcenneti Milli Parkı´nda ziyaretçi etkinliğinin artırılması maksadıyla çevre düzenlemesi ve yürüyüş yolları tanziminin yapılması, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından tesis edilecek Geçici Hayvan Bakımevi´ne destek verilmesi ile 5 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu´nun kurulumu yer alıyor.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli