Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Orman yangınları ile ?Gönüllü´ mücadele

Orman yangınları ile ?Gönüllü´ mücadele

Orman yangınlarıyla mücadeleyi güçlendirmek amacıyla özel eğitimli ve ekipmanlı, sertifikalı, kimlikli ?gönüllü´ler ordusu kurulacak.

Buna göre Erdek Orman İşletme Şefliği gönüllü orman yangıncılarının arandığını duyurdu.
Erdek Orman İşletme Şefliği afet anında, yangın durumunda faydalanabilmek adına ve yangınla daha etkin mücadele edebilmek için bir duyuru paylaştı. Paylaşılan duyuruda, gönüllü orman yangıncılarının arandığı belirtilirken, aranan nitelikler tek tek sıralandı.
Duyuruda şu ifadelere yer verildi " Erdek Orman İşletme Şefliği´nce tüm köy ve kasabalarda orman yangınlarıyla mücadelede görev yapacak gönüllüler aranmaktadır. 

Yapılan ilanlar sonucunda başvuruda bulunanlar yangın sezonundan önce gerekli şartları taşımaları halinde orman yangınları konusunda eğitime tabi tutulacaktır. Eğitim sonrasında gönüllülere kişisel koruyucu donanım verilerek, meydana gelen orman yangınlarında gönüllü olarak orman yangın ekipleri ile beraber çalışmalar yapılacaktır.
Gönüllülerde aranan nitelikler 11.09.2019 tarih ve 30885 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan ? Orman Yangınlarıyla Mücadelede Görev Yapan Gönüllüler Hakkında Yönetmelik? hükümlerine uygun olarak;
-18 yaşını doldurmuş olmak,
-En az ilkokul mezunu olmak,
-Sağlık yönünden elverişli olduğuna dair sağlık raporu almak,
-Teorik ve uygulamalı orman yangınlarıyla mücadele eğitimini başarıyla tamamlamış ve sertifikasını almış olmak şartlarını taşıyanlar gönüllü olabileceklerdir. Şartlara uygun herkesin katılmasını bekliyoruz."
Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false