Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları dertli

Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları dertli

Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları kaldırılan yangın tazminatlarını geri istiyor.

Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları kaldırılan yangın tazminatlarını geri istiyor.
Memur-Sen`e bağlı Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ-BİR SEN) Şube Başkanı İbrahim Ergüven yaptığı açıklamada, ziyaret ettikleri personelin özellikle yaşadıkları bir sıkıntının dile getirilmesini kendilerinden istediklerini bildirdi.
Sıkıntıyı, "Orman Genel Müdürlüğüne bağlı bölge müdürlüklerimizde özverili gayretli çalışan arkadaşlarımız işlerini seviyorlar, bu açıdan bir sıkıntıları yok ancak döner sermaye yönetmeliğinden kaynaklanan 7 gün 24 saat çalışma usulü var. Bu usul çerçevesin de yerine göre arkadaşlarımız evlerine gece 23-24 civarlarında ancak gelebilmekteler" şeklinde özetleyen Ergüven, "Özellikle Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğümüz,  Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü kapatılıp Balıkesir`e bağlanması ile geniş bir coğrafyaya sahip oldu. Bu coğrafya içinde Ayvacık, Çanakkale, Gelibolu, Biga gibi farklı işletmelerin birçoğu ile işlerimiz oldu. Gerek ağaçlandırma gerek koruma gerek sivil kültür bu çerçevede giden arkadaşlarımız gün batımına kadar işlerini halledip işlerini yarım bırakmak zihniyetinde değiller. Akşam 19:00-20:00`ye kadar çalışıyorlar, dolayısıyla evlerine geldikleri saatte bir hayli geç oluyor ailelerini ve çocuklarını göremiyorlar. Bu arkadaşlarımızın talep ettikleri Orman Bölge Müdürlüğümüzde fazla mesai ücretimiz vardı yangın sezonu çerçevesin de Bakanlar Kurulu ile bu kaldırıldı" dedi.
Tekrar bir düzenleme yapılarak 12 ay boyunca Orman çalışanlarımıza fazla mesai ücretinin makul bir seviyede verilmesi çoluk çocuğuna ayıracağı saat 17:00 den sonra vakitleri işte arazide şevkle işimizi yerine getirelim gayreti düşüncesiyle bu arkadaşlarımızın taltif edilmesi onlar için daha iyi bir durum olacaktır ifadelerine yer veren Ergüven, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Fazla mesai ücreti normalde 1.40 kuruş civarında, fakat 5-6 saat yerine göre fazla mesai yapan arkadaşların 5-6 lira gibi bir ücret tatmin edici bir ücret değil bu arkadaşlarımız emek ve gayret veriyorsa devletimizin işini yapalım diyorlarsa saat 17:00 den sonra gece 23:00 e kadar çalışıyorlarsa, bu arkadaşlarımıza 12 ay boyunca güzel fazla bir mesai verilip onurlandırılmalarını istiyoruz."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli