Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Orman Bölge Müdürlüğü, Merkez Yangın Yer Ekibi Oluşturuldu

Orman Bölge Müdürlüğü, Merkez Yangın Yer Ekibi Oluşturuldu

Bilindiği gibi orman yangınları ile mücadelede Hava ekipleri, Arazöz ekipleri ile İlk müdahale araç ekiplerinin yanında yer ekipleri de büyük önem taşımaktadır.

Bilindiği gibi orman yangınları ile mücadelede Hava ekipleri, Arazöz ekipleri ile İlk müdahale araç ekiplerinin yanında yer ekipleri de büyük önem taşımaktadır. Yer ekipleri diğer ekipler gibi orman yangınların söndürülmesi ve soğutulmasında çalışmaktadırlar.
Böylesine öneme sahip olan yer ekiplerinin etkin ve yeterli sayıda olması da önem arz etmektedir.Bu nedenle Bölge Müdürlüğümüzün tüm İşletme Müdürlüklerinde büro ve diğer hizmetlerde çalışan işçilerimiz Orman Yangınları ile İş sağlığı ve güvenliği konularında eğitime tabi tutulmuş ve bu personelimizden oluşan yer ekipleri kurulmuş olup olası orman yangınlarında çalışmak üzere 24 saat esasına göre çalışmak üzere yangın ekip binalarımızda konuşlandırılmaktadırlar.
Bu bağlamda Bölge Müdürlüğümüz Balıkesir İşletme Müdürlüğü bünyesinde Eski Kepsut yolu üzerinde bulunan yangın yönetim merkezi merkez ekibinde 14 kişiden oluşan yer ekibi kurulmuştur. Ekip orman yangınlarının söndürülmesinde ve soğutulmasında kullanılan her türlü malzeme ve kişisel koruyucu donanımlarla donatılmış olup her an yangına gidecek şekilde hazır vaziyette bekletilmektedir.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı