Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Ormanlara tırtıl yiyen avcı böcek salındı

Ormanlara tırtıl yiyen avcı böcek salındı

Erdek İlçesi´ne bağlı kırsal Çeltikçi ve Belkıs mahalleleri yakınlarında görülen, ağaçların ayakta ölümüne neden olan halk arasında tırtıl böceği olarak bilinen Lymantria dispar (sünger örücüsü) ile mücadele kapsamında Erdek Orman İşletme Şefliği harekete

Erdek İlçesi´ne bağlı kırsal Çeltikçi ve Belkıs mahalleleri yakınlarında görülen, ağaçların ayakta ölümüne neden olan halk arasında tırtıl böceği olarak bilinen Lymantria dispar (sünger örücüsü) ile mücadele kapsamında Erdek Orman İşletme Şefliği harekete geçti.
Erdek Orman İşletme Şefliği ekipleri, önceki gün ilçemize bağlı kırsal Çeltikçi ve Belkıs mahalleleri orman alanlarına tırtıl yiyerek beslenen, yırtıcı avcı böcek olarak bilinen Calasoma Sycophanta (L.) isimli böceği bıraktı.
Ormanlık alanlarda ağaçlara bırakılan bu böceklerin ağaçları saracak tırtıl larvalarını yiyerek yok edeceği açıklandı.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Erdek Orman İşletme Şefi Oygar Topaloğlu ?Tırtıl istilasına karşı Orman Genel Müdürlüğü laboratuvarlarında üretilen Calasoma Sycophanta (L.) isimli avcı böcek getirilerek doğaya salınmıştır. Ormanlarımıza zarar vermemek adına artık ilaçlı kimyasal mücadeleden vazgeçilmiş olup doğanın kendi dengesini yakalayabileceği biyolojik mücadele yöntemi uygulanmaktadır. Önümüzdeki seneden itibaren zararlı popülasyonunda dengelenme beklenmektedir.? dedi.
Haber: Tuncay Ertan



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı