Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Örnek işletmelere Teşekkür Belgesi

Örnek işletmelere Teşekkür Belgesi

Burhaniye İlçesinde, 2017 yılı faaliyet gösteren örnek işletmelere Kaymakamlık tarafından Teşekkür Belgesi verildi.

Burhaniye İlçesinde, 2017 yılı faaliyet gösteren örnek işletmelere Kaymakamlık tarafından Teşekkür Belgesi verildi.
Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner basına yapılan açıklamada, gıda güvenliği ile yeterli ve dengeli beslenme konusunun gün geçtikçe Türkiye´de de önemini arttırdığına dikkat çekti.
Öner, ?Halkımızın çiftlikten sofraya güvenilir ve sağlıklı gıdalara ulaşmasını sağlamak amacıyla 5996 Sayılı Kanun kapsamında; İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilçede faaliyet gösteren 947 adet gıda işletmesinin denetimleri sürekli yapılmakta olup, mevzuata aykırı faaliyet gösteren işletmelere cezai işlem uygulanarak halkımızın sağlığı için gerekli önlemler alınmaktadır. Ayrıca Alo 174 Gıda Hattı´na gelen ihbarlar, yapılan şikâyetler değerlendirilmekte olup ilgili denetimler yapılarak ihbar sahibine en kısa sürede cevap verilmektedir. Bu denetimler kapsamında; 2017 yılı başından beri 10 ay içerisinde; 99 adet gıda üretim işletmesinde 167 denetim, 808 adet gıda toplu tüketim ve satış yerinde 1117 denetim, Alo 174 gıda hattına gelen ihbarlar ve diğer şikâyetlere istinaden 25 denetim gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalar sonucu olumsuzluk görülen 27 adet işletmeye toplam 197.466 TL İdari Para Cezası uygulanmıştır. Bu cezai işlemler dışında; gıda üretim işletmelerimizden Bakanlık Yıllık Numune Alma Programı, İl Yıllık Numune Alma Programı, ALO 174 Şikâyetleri ve diğer şikâyetler dikkate alınarak 33 adet numune alınmış, yapılan analizler sonucu olumsuzluk görülen 14 işletmeye İdari Yaptırım uygulanmıştır.? dedi.
Öner, mevzuata aykırı hareket edenlere idari yaptırım uygulandığı gibi mevzuata uygun hareket ederek gıda ve temizlik konusunda hassasiyet gösteren gıda denetimlerinde olumsuzluklara rastlanılmayan işletmelere ?Örnek İşletme Teşekkür Belgesi? verilmesinin devam edeceğini kaydetti.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli