Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ortaklıktan çıkarılan üreticilere geri dönüş yolu

Ortaklıktan çıkarılan  üreticilere geri  dönüş yolu

Marmarabirlik´te daha önceki yıllarda çıkan veya çıkarılan üretici ortaklar geri dönebilecek.

Marmarabirlik´te daha önceki yıllarda çıkan veya çıkarılan üretici ortaklar geri dönebilecek.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa: ?Geçmiş yıllarda ortaklıktan çıkarılan üreticilerimizi tekrar kazanmak istiyoruz? dedi.
Asa, ortaklıktan çıkartılan üreticilerin geri dönebilmelerinin yolunun açıldığı müjdesini verdi.
Marmarabirlik´in 14 Nisan´da gerçekleştirilen Genel Kurul´unda alınan kararla, geçmiş yıllarda kendi isteği ile veya isteği dışında ortaklık yükümlülüklerini yerine getirmediği için çıkarılan ortakların geri kazanılması amacıyla tekrar üye olmalarının önü açıldı. Asa, ?Genel Kurul´umuzda Birlik Temsilcilerimizce oybirliğiyle alınan bu karar, Marmarabirlik´te sadakatin bir göstergesidir.? dedi. Başkan Asa, ?Göreve geldiğimiz günden bugüne 2011-2013 yıllarında benzer uygulama yapılmış olmasına rağmen, konuyla ilgili olarak Yönetim Kurulumuza yoğun talepler gelmekteydi.. Yönetim Kurulumuzda yapılan değerlendirmeler sonucunda, 14 Nisan´da gerçekleştirdiğimiz Genel Kurul´a sunularak, onay alınmıştır.?diye konuştu 

Diğer yandan, gerçekleştirilen Genel Kurul´da Marmarabirlik´e ilk defa ortak olacak yeni üreticilerin katılım bedellerinde de yeni bir düzenleme yapıldığına dikkat çeken Başkan Asa, ?2014 yılında Bakanlıkça Örnek Ana Sözleşme yayınlanmış ve Birliğimiz ile Kooperatiflerimiz aynı dönemde intibak sağlamıştı. Yapılan son Genel Kurul´da ilk defa ortak olacakların katılım bedeli belirlenirken, ilgili yıldaki baş fiyat değerinin asgari ürün miktarı olan 500 kg ile ilişkilendirilerek bu tutarın 1.5 katı olarak alınması kararlaştırılmıştır.? diyerek sözlerini tamamladı.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli