Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ortaokul öğrencilerinden ?Bilim Fuarı?

Ortaokul öğrencilerinden ?Bilim Fuarı?

Erdek Nerime Yüksel Ortaokulu öğrencileri ?TÜBİTAK 4006? projesi kapsamında TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenleyerek ilçemizde ilk kez Bilim Fuarı´na öncülük yaptı.

Nerime Yüksel Ortaokulu Müdürlüğü, araştırmaya, yaparak ve yaşayarak öğrenmeye istekli olan merak eden, sorumluluklarının farkında olan bireyleri yetiştirmek, onların yaratıcı düşünmelerini sağlamak, kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmek, bilimin gerçek yaşamda var oluşunu göstermelerine fırsat sunmak amacıyla düzenlediği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ile ilçemizde bir ilki gerçekleştirdi.
TÜBİTAK, bilindiği gibi ülkemizde bilim alanında yapılan çalışma ve projeleri destekleyen ve bu konuda öğrencileri teşvik eden bir kurum.
Nerime Yüksel Ortaokulu, bilime ilgi duyan öğretmenlerin ve öğrencilerinin kendilerini geliştirebilmeleri amacıyla ilgi ve istekleri doğrultusunda TÜBİTAK 4006 projesi için kuruma başvuruda bulunup, ilçemizde projeleri desteklenen tek okul olarak kabul gördü. Okulun matematik, Türkçe, İngilizce, Bilişim Teknolojileri, Beden Eğitimi, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler ve Görsel Sanatlar derslerinden toplam 20 proje TÜBİTAK sistemine girilerek onaydan geçerek destek programına alındı.

Okul, gerekli sözleşmeleri imzalandıktan sonra TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı için hazırlıklara başladı. Okulun 61 öğrencisi, proje danışman öğretmenleri gözetiminde planlı, programlı bir şekilde, titizlikle projelerini hazırladılar. Proje çalışmaları, başından itibaren okulun matematik öğretmeni Havva Şener tarafından organize edildi.
Hazırlanan 20 proje ile ilgili okul bahçesinde 9 Mayıs 2018 Çarşamba günü ?Bilim Fuarı?nın açılışı yapıldı.
Açılışa, İlçe Kaymakamı Ekrem Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, Milli Eğitim Şube Müdürü Fethi Güvem ve okul müdürleri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan açılış programı okul müdürü Metin Erdin´in konuşmalarıyla devam etti.
Okulun halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından program öğrencileri müzik programlarını sundu. Gösterilerin ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek fuar açılışı yapıldı. Protokol üyeleri, tüm proje stantlarını tek tek gezerek projeler hakkında bilgi alırken, bilgilendirmenin ardından sunulan ikram ile açılış programı sona erdi.
Öğleden sonra ise TÜBİTAK il temsilcisi okula gelerek çalışmaları ve fuarı yerinde inceledi. Okulun tüm öğrencilerinin stantları gezebilmesi amacıyla fuar iki gün açık kalırken, ayrıca okul öğrencilerinin yararlanabilmesi için okula uzay çadırı kuruldu. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli