Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ortodoks dünyasının lideri, Fener Rum Patriği Bartholomeos:

Ortodoks dünyasının lideri, Fener Rum Patriği Bartholomeos:

?Memleketimizde ve dünyada barış ve huzur için dua ettik?

Kapıdağ´da, Erdek´e bağlı Yukarıyapıcı Mahallesi sınırları içinde bulunan Kirazlı Manastırı´nda ayin yapıldı. Dördüncü kez gerçekleşen ayini Ortodoks cemaatinin dini lideri, Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetirken, ayine 12 rahip katıldı.
Yaklaşık 2,5 saat süren ayinin sonunda Türkçe açıklama da yapan Bartholomeos, şunları söyledi:
?Âdet bu yıl da yerini buldu. Bu ayine izin veren devletin yetkili makamlarına, Erdek Belediye başkanlığına ve Erdeklilere teşekkür ediyorum. Bu tarihi mekan içinde dini vecibelerimizi yerine getirerek Meryem Ana´mızı andık.
Memleketimizde ve dünyada barış ve huzur için dua ettik. Sizlere minnettarız. Sağ olun, iyi ki varsınız. Bu arada ayinimizin yapılması için büyük emekleri geçen emniyet mensuplarına da teşekkür ediyorum.?
Kirazlı Manastırı´ndaki ayini Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı ve belediye meclis üyesi Nimet Kalafat da izledi.
Bartholomeos, ayinin ardından ayini izleyenlere ekmek dağıttı.
Fener-Rum Patriği Bartholomeos, Erdek Belediyesi tarafından verilen yemeğin ardından Seyitgazi Tepesi, tarihi Patrik Konağı ve Kyzikos´u ziyaret ettikten sonra Erdek´ten ayrıldı.
Haber : Önder Balıkçı



Ali KIRCI
25.08.2020 10:53:51
Değerli Yeni Erdek ailesi Kirazlı Manastır Yukarı Yapıcı mahallesi sınırları içerisinde değil, Ballıpınar mahallesi sınırları içerisindedir.Düzeltelim lütfen! İyi çalışmalar.

  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli