Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

OSB Başkanı İsmail Uğur BASİAD yönetimini dinledi

OSB Başkanı İsmail Uğur BASİAD yönetimini dinledi

Son yıllarda sanayi alanındaki yatırımlarla adını duyuran Balıkesir´de sanayici ve işadamları, kent ekonomisinin gelişmesini sağlayacak projeleri konuşuyor.

Son yıllarda sanayi alanındaki yatırımlarla adını duyuran Balıkesir´de sanayici ve işadamları, kent ekonomisinin gelişmesini sağlayacak projeleri konuşuyor.
Geçtiğimiz akşam düzenlenen toplantıda Balıkesir Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, BASİAD Başkanı Abdullah Bekki ve üyeleriyle bir araya gelerek Balıkesir Sanayisi ve Bölge yatırımları ile ilgili konuları görüştü. Görüşmede Balıkesir Organize Sanayi Bölge Müdürü Mesut Eray´da yer aldı.
İl ekonomisiyle ilgili çeşitli konuların ele alındığı çalışma yemeği toplantısında, sanayi alanındaki gelişmeler, Organize Sanayi Bölgesi´nin büyümesi ve yatırımların durumu değerlendirildi.
Karşılıklı fikir alışverişi ve görüşlerin paylaşıldığı görüşmenin BASİAD üyeleri açısından verimli ve başarılı geçtiği öğrenildi.
Görüşmede öncelikli konular Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi ve Lojistik Köy oldu. Sanayi alanında yetişmiş iş gücü sıkıntısı yine gündem maddeleri arasında yer alırken, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi´nde yer alan parsellerin tamamının satılmış olması neticesinde mevcut bölge büyüklüğünde ikinci etap bölgenin oluşturulmasının hazırlıklarının yapılması ise il ekonomisi açısından memnuniyet verici olarak değerlendirildi.
Uğur´un, bölgeye yapılacak olan Alman menşeli yatırımlar hakkında verdiği bilgilerin sevindirici olduğu belirtilirken, toplantıda gelişen yatırımlar doğrultusunda sanayicilerin talep ve ihtiyaçlarındaki değişimlerin de görüşüldüğü öğrenildi.
BASİAD Başkanı Abdullah Bekki yaptığı açıklamada "Balıkesir´de özellikle OSB´deki doluluk, bunun dışındaki diğer yatırımlar, Büyükşehir ile bağlantılı olan birçok yatırım bizleri de son derece memnun ediyor ve biz de bu projelere katkı sağlamak istiyoruz " dedi.
Balıkesir Sanayi Odası olarak sürekli iş dünyası ile istişare halinde olduklarını belirten BSO Başkanı İsmail Uğur "Sürekli ilçelerde üyelerimizle STK´lar ile toplantılar gerçekleştiriyoruz. İş dünyasına yakın olmaya çalışıyoruz, bugün de BASİAD ile birlikteyiz. Balıkesir için neleri beraber yapabiliriz bunları görüştük? şeklinde konuştu.
Toplantının sonunda Balıkesir-spor´a Play-Off maçlarında başarılar dilendi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli