Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

OSB Toplantısında termik santral mesajı mı verildi?

OSB Toplantısında termik santral mesajı mı verildi?

Bandırma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyet Toplantısı, Balıkesir Valisi Ahmet Turhanın başkanlığında yapıldı.

Bandırma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyet Toplantısı, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan`ın başkanlığında yapıldı.
Bandırma Ticaret Odası`nda düzenlene toplantıda konuşan Vali Turhan, Trakya, İstanbul ve İzmit `e sanayinin, şehir dışına itilmesiyle Güney Marmara bölgesine, özellikle Biga ve Bandırma`ya kayacağını katılımcılara anlattı.
Güney Marmara bölgesinin yatırım merkezi haline geleceğini vurgulayan Turhan, "Önümüzdeki süreçte çok ciddi sanayi kuruluşları bölgede yatırıma başlayacak. Birçoğu yatırım faaliyetlerini tamamlamak üzere. Bu kapsamda organize sanayi bölgelerimizde, yatırım açısından uygun alanlar, alt ve üst yapılarıyla hazır." dedi. 
1/100.000`lik çevre düzeni planlarının geçtiğimiz günlerde tamamlanarak kamuoyunun bilgisine sunulduğunu hatırlatan Vali Turhan, planlarda Bandırma-Biga hattının sanayi bölgesi olarak ele alındığının altını çizdi.
Vali Turhan, kamulaştırma kararlarının açıklanmasının doğru olmadığını söyledi !
Vali Turhan, ülkenin enerji ihtiyacı da göz önüne alınarak bu bölgede yapılabilecek enerji yatırımları konusunda devletin sektörün önüne açmak için kamulaştırma kararları aldığını ancak bunun şimdiden açıklanmasının doğru olmadığını açıkladı.
Toplantıya Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, , Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ve Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı katıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu