Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Osman Benli, alternatif turizm arayışı önerdi

Osman Benli, alternatif turizm arayışı önerdi

Erdek Dalış Kulübü Hocası Osman Benli, Türkiye'nin ilk turizm ilçesi olan Erdek'in turizm gelirlerinden hak ettiği payı alamadığını söyledi.

Erdek Dalış Kulübü Hocası Osman Benli, Türkiye’nin ilk turizm ilçesi olan Erdek’in turizm gelirlerinden hak ettiği payı alamadığını söyledi.
Erdek turizmi ile ilgili basına açıklama yapan Benli, Erdek turizm gelirlerindeki artışın alternatif turizm olanaklarının oluşturulmasıyla sağlanabileceğini belirtti.
Erdek Dalış Kulübü olarak Erdek turizmine katkı vermek üzere kendilerinin de üzerlerine düşen görevleri yaptıklarını kaydeden Benli, "Türkiye`nin ilk turizm merkezlerinden olan ilçemizin turizm gelirlerinde hissesine düşeni alamadığı bir gerçek. Seyitgazi Tepesi açıklarında batırılmak üzere Deniz Kuvvetleri Komutanlığı`ndan hurda gemi talebinde bulunduk. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bu talebimize onay vermesi halinde Erdek ve Ocaklar açıklarındaki resiflere yenilerini ekleyerek dalış turizminin gelişmesine katkı sağlayacağız. Son günlerde İstanbul ve Bursa’dan çok sayıda dalgıç dalış için ilçeye geliyor. Kulüp olarak dalış turizmi için ilçeye gelen yerli ve yabancı dalgıçlara gerekli ekip ve donanım desteği veriyoruz. İlçe sakinlerinin dalış sporuna ilgilerini arttırabilmek için de periyodik aralıklarla kurslar düzenliyoruz." diyerek sözlerine ekledi.



Reha Uluçay
4.12.2014 14:27:37
Elinize sağlık Osman Bey, herkes elini taşın altına koyup sorumluluk üstlense mutlaka iyi şeyler olacaktır. Teşekkürler Reha Uluçay

  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false