Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Osmanlı Türkçesine yoğun talep

Osmanlı Türkçesine yoğun talep

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfının önemli bir eğitim ve kültür projesi olan Osmanlı Türkçesi kurslarına talep patlaması yaşanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı`nın önemli bir eğitim ve kültür projesi olan Osmanlı Türkçesi kurslarına talep patlaması yaşanıyor.
Türkiye`nin 900`ü aşkın merkezinde Osmanlı Türkçesi kurslarının açılacağı tahmin ediliyor.
On binlerce kişinin istifade etmesi beklenen ve bütün halk eğitim merkezlerinde uygulanacak olan bu program sayesinde tarih ve kültür mirasımızla buluşmak adına çok önemli bir adım atılması bekleniyor. 
1974`te Ahmet Husrev Altınbaşak tarafından kurulan, merkezi İstanbul`da bulunan ve Türkiye`nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından olan Hayrat Vakfı`nın (www.hayratvakfi. org) temsilcilikleri ve gönüllüleri tarafından icra edilecek kurslar tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. www.osmanlicaegitim.com adresinden bilgi alınabilen ve online kayıt yaptırılabilen kurslara herkes başvurabilecek. Her seviyeden ve yaştan insanımıza önemli bir hizmeti sağlayacak olan kurslara rağbetin çok fazla olduğu ifade ediliyor.
Hayrat Vakfı Erdek İlçe Koordinatörü Mehmet Aydın, Osmanlıca Türkçe kurslarının tamamen uzman öğreticiler tarafından verileceğini, kurs sonunda devamlılık sorunu olmayan ve yapılacak imtihanda yeterli puan alan her kursiyere sertifika verileceğini bildirdi.
Elbette buradaki amacın sertifika değil, Osmanlı Türkçesi öğreniminde başarı kazanmak olarak işaret eden Aydın, "Sertifika ile bu başarıyı belgelemek istiyoruz. Erdek`te geçen yıl yaklaşık kırk kişi sertifika alarak Osmanlıca okumasını öğrendi. Bu yıl da Erdek`te Kasım Ayının ilk haftası kursumuzu açmayı hedeflemekteyiz. Kurslarımız ücretsizdir. Kursları veren öğreticiler ve kursları düzenleyen koordinatörler kesinlikle bu işi gönüllü yaparak, ücret almamaktadır. Bu kültür hizmetinden tüm Erdek halkının istifade etmesini temenni etmekteyiz. Kayıt yaptırmak isteyen kişiler Erdek Halk Eğitim Merkezine müracaat edebilirler. Ya da www.osmanlica egitim.com sitesinden kayıt yapabilirler." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli