Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Otellere ?güvenle gidilebilir sertifikası?

Otellere ?güvenle gidilebilir sertifikası?

Oteller, Covid-19 (Koronavirüs) salgını nedeniyle ekstra hijyen önlemlerini alacak. Turizm Bakanlığı, ?Buralara güvenle gidilir? sertifikası verecek.

Oteller, Covid-19 (Koronavirüs) salgını nedeniyle ekstra hijyen önlemlerini alacak. Turizm Bakanlığı, ?Buralara güvenle gidilir? sertifikası verecek. Böylece turist, güvenilir tesisleri rahatça görüp, buna göre seyahat planı yaparak, tatiline çıkacak.
Salgının yavaş yavaş ?pik? noktasına yaklaştığına ilişkin işaretlerin gelmesi üzerine, bu süreçten en çok etkilenen turizm sektöründe yeniden hareketliliği sağlayacak çok önemli bir adım atılıyor. Turizm Bakanlığı, insanların sağlık ve hastalığa yakalanma endişesi ile otellere gitmekten kaçınacağını dikkate alarak, ?sertifikasyon? dönemini başlatıyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ?Nisan sonu, mayıs başında, salgında olumlu kırılmalar olacağını öngörüyoruz. Mayısın sonuna doğru da normalleşmenin mümkün olacağını düşünüyoruz. Turizmde hareketlilik başlayacak. Biz de Korona olmayan alanlar için düzenlenecek, uluslararası kabul gören bir güvenlik sistemi oluşturuyoruz. Bu kapsamda, tesislerde sertifikasyon dönemi başlayacak. Oteller, bu salgın durumu için de ekstra gerekli olabilecek tüm hijyen ve temizlik önlemlerini özenle alacak. Gerekli denetimlerin ardından da buralara ?güvenle gidilir? sertifikası verilecek. Büyük tur operatörlerinin de bu konudaki düşüncelerini istedik. Onları da bu sistemin içine dahil edeceğiz. Böylece hızlıca turist hareketliliğini sağlayacağız? dedi.
Sertifikasyon sistemi sayesinde, bir turist, hangi otelin sağlıklı ve güvenilir olduğunu rahatça görecek. Buna göre seyahat planı yapıp, tatiline çıkacak. Bu uygulama ayrıca, tüm otelleri hijyen kurallarına uymaları için de teşvik edecek.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli