Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Otobüs yazıhaneleri kepenk kapattı

Otobüs yazıhaneleri kepenk kapattı

Bandırma Oto Terminali´nde otobüs yazıhaneleri kapanırken, terminal sessizliğe büründü.

Bandırma Oto Terminali´nde otobüs yazıhaneleri kapanırken, terminal sessizliğe büründü.
Tüm dünyayı saran korona virüsün yıkıcı etkisinden korunmak için her geçen gün alınan tedbirler doğrultusunda daha önce 24 saat karşılıklı ve düzenli olarak yapılan Çanakkale-Bandırma-Bursa-İstanbul ve Ankara otobüs seferleri ikinci bir bildiriye kadar durduruldu. Çoğu terminalde olduğu gibi Bandırma otogarında da ilk gün uygulamadan haberleri olmayan yolcular büyük sıkıntı yaşadı.
Yazıhaneler kepenk kapatınca ne yapacaklarını nereye ve nasıl gideceklerini bilemeyen daha önce bilet alan yolcular bu karara tepki gösterdi.
Önce otobüslerde yolcu sayısı azaltılınca bilet bulma sorunu yaşanmaya başlamış, ardından ulaşımda yasak makul bir süre verilmeden ilan edilince olan, yasaktan habersiz otobüse binmek için terminalde bekleyen yolculara oldu.
Kamil Koç firmasından şehrimizdeki terminale gönderilerek panoya asılan ilanda ?Değerli yolcularımız Korona virüs salgınına karşı alınan yeni resmi tedbirler gereği 28 Mart 2020 saat 00.00 itibariyle tüm seferlerimiz geçici olarak sonlandırılmıştır. Seyahati gerçekleşmeyen mevcut biletleriniz otomatik olarak açık bilete dönüştürülmektedir.? ifadelerinin yer aldığı açıklamayla yolcuların biletlerini saklamaları tavsiyesinde bulunuldu. Sadece Bandırma-Balıkesir hattı seferleri Uludağ Firması´na araçlarla ise devam ediyor.
Şehirlerarası yolcu taşımacılığına getirilen bu kısıtlama sonrası, başta onkoloji bölümleri olmak üzere diğer bölümlerde tedavi amaçlı Bursa´da hastanelere gitmek zorunda olanlar ne yapacaklarını kara kara düşünürken, Bandırma Belediyesi´nden il dışında tedavileri devam eden hastaların, yetkililerden gerekli izinlerin alınması halinde ulaşımlarının sağlanacağı haberinin gelmesi ise sevinçle karşılandı.
Haber: Erdem Özcan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli