Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Otomobiliniz kışa hazır mı?

Otomobiliniz kışa hazır mı?

Ticari olsun olmasın bütün araçlara kış mevsiminde kış lastiği takılması gerekli

Ticari olsun olmasın bütün araçlara kış mevsiminde kış lastiği takılması gerekli
Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, ticari olsun olmasın bütün araçlara kış mevsiminde kış lastiği takılması gerektiğini söyledi.
Payal, ticari araçlarda 1 Aralık itibarıyla kış lastiği takma mecburiyetinin geldiğini anımsattı.
Kış soğuklarının yaklaştığı bugünlerde bütün araçlarda küçük olsun büyük olsun belli başlı bakımların ihmal edilmemesi gerektiğine dikkati çeken Fatih Payal, şöyle devam etti:
``Kış için yapılması gereken bir takım formasyon var. Bunlardan en önemlisi, mevsimine göre lastiğin takılması. Binek araçlar için böyle bir zorunluluk olmasa bile ticari olsun olmasın bütün araçlara bu mevsimde kış lastiği takılmalı.``
Araç sahiplerinin kışın yoğun yaşanacağı döneme girmeden araçlarının periyodik bakımlarını yaptırmaları gerektiğini anlatan Payal, ``Araçlarda antifriz (dondurmaz) olmalı. Bulunduğumuz yerde kış şartları çok soğuk geçmese de bakımlar yaptırılmalı. Sahil kesimler biraz aldatıcı oluyor ama yüksek yerlere işiniz düşerse aracınızın suyunun donma riski oluşabilir. Bu nedenle antifriz önemli`` dedi.
Kaliteli bakım malzemesi kullanılmalı
Bakım sırasında ucuza kaçmak yerine kaliteli malzeme kullanılmasının sürücü güvenliğini artırarak araç ömrünü uzatacağını vurgulayan Payal, ``Cam silgi suyu, far silgi suyu ve motorun kendi suyu dahil olmak üzere hepsinin donmaması için gerekli materyalleri kullanmak gerekir`` diye konuştu.
Başkan Payal, araçların özelliklerine göre periyodik bakımlarının da aksatılmaması gerektiğini kaydetti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli