Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Otopark ücreti alınıyor

Otopark ücreti alınıyor

Erdek'te, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sınırlarında muhtelif meydan, cadde vb. yerlerde araçların belli bir ücret karşılığı faydalanabileceği parkomatlı park yerlerinden araç sahiplerinden ücret alınmasına geçildi.

Erdek’te, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sınırlarında muhtelif meydan, cadde vb. yerlerde araçların belli bir ücret karşılığı faydalanabileceği parkomatlı park yerlerinden araç sahiplerinden ücret alınmasına geçildi.
5216 Sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanununun 7/ f ve 7/ l ile 9. maddeleri gereğince, ilçede başlatılan bu uygulamayla halk ilk kez tanışmış oldu.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde yer alan Erdek İlçesi sınırları içindeki, araç otoparkı olarak kullanılabilecek meydan, cadde vb. yerler üzerindeki parkomatlı park yerlerinin ihalesi geçtiğimiz ay Balıkesir’de gerçekleştirildi.

İhaleyi bu işin profesyoneli Özyıldız Tar. İnş. Otopark İşl. Nakl. Vas. Ve Temiz. Ürün. Tur. Tic. San. Ltd. Şti. kazanırken, Erdek’teki araç otoparkları olarak belirlenen yerlerdeki uygulama 31 Temmuz 2014 Perşembe gününden itibaren başladı.
Özyıldız Parkomat Şirketi çalışanlarınca yapılan açıklamada, Erdek’te, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan meydan, cadde vb. yerlerdeki otopark yönetim ve işletimini sunmak ile profesyonel otopark işletmeciliğinin yapılmasına başladıklarını bildirdi.
Amaçlarını, trafik ve araç güvenliğini sağlamak ile vatandaşın memnuniyetini kazanmak olarak işaret eden otopark görevlileri, yeni uygulama ile şehir merkezinde kaptığı yerden kalkmayan araçlar kaybolması ile yaratılan boşluk, araç trafiğini rahatlattığı gibi, yayalarında memnuniyeti kazanılacaktır şeklinde konuştu.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli