Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Öymen ve Olcayto, Erdek´teydi

Öymen ve Olcayto, Erdek´teydi

Pınar Otel ve Kyzikos´u ziyaret ettiler

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´nin (BGC) düzenlediği ?Bandırma basınının 100. Onur Yılı? gecesine katılan duayen gazeteci-yazar Altan Öymen ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Erdek´i de gezdiler.  

Erdek´te önce Erdek Belediyesi´nin konuğu olan Öymen ve Olcayto, ?Seni Seviyorum Erdek? yazılı tabelanın altında fotoğraf çektirmelerinin ardından kısa bir süre cumhuriyet alanında hizmete giren ?Hadrianus? butik otelde dinlenerek, otelin işletmecisi Pakize Ciciler ile sohbet ettiler.
Öymen ve Olcayto, daha sonra yeniden restore edilme çalışmaları sürdürülen Belkıs bölgesindeki Pınar Otel´e geldiler. İşadamı Ömer Görener tarafından satın alınıp, yeni bir restorasyonla hizmete girmesi planlanan Pınar Otel´de, eski yıllarda rahmetli işadamı Vehbi Koç ile birlikte 20 yıl tatil yaptığını vurgulayan Öymen, ?Burada çok güzel anılarım geçti? dedi.
VEHBİ KOÇ´UN ODASI KORUNACAK
Otelin yeni restorasyonu sırasında yetkililerden, işadamı Vehbi Koç´un odasının korunacağı bilgisini alan Öymen, mutluluğunu dile getirdi. Öymen, ?Bir dönemin anılarına saygılı olan otel sahiplerini kutlarım? diye konuştu.
HADRİANUS TAPINAĞI ZİYARETİ
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve gazeteci-yazar, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) eski genel başkanı Altan Öymen, daha sonra Erdek´in Düzler bölgesinde yer alıp, içinde ?Dünyanın Sekizinci Harikası? olarak bilinen Hadrianus Tapınağı´nın da bulunduğu Kyzikos ören yerini ziyaret ettiler. Öymen ve Olcayto, bu bölgenin kısa sürede turizme kazandırılması gerektiğine işaret ettiler.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Öymen Olcayto Erdek teydi
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false