Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ozan Onur da Aday Adayı

Ozan Onur da Aday Adayı

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, Büyükşehir Yasası, belediye hizmetleri ve 2014 yılında gerçekleşecek yerel seçimlerdeki belediye başkan aday adaylığı konularında açıklamalarda bulundu.

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, Büyükşehir Yasası, belediye hizmetleri ve 2014 yılında gerçekleşecek yerel seçimlerdeki belediye başkan aday adaylığı konularında açıklamalarda bulundu.
YEREL DEMOKRASİ BİÇİLMİŞTİR
Büyükşehir Yasası`nın, yerel demokrasideki gelişimini engelleyeceğini öne süren Onur, şu değerlendirmede bulundu:
"AKP iktidarı, çıkardığı yeni Büyükşehir Yasası`yla, ülkemizdeki yerel demokrasinin kanallarını zayıflatmış, yönetim yapısını kaosa sürüklemiştir. Bu düzenleme aynı zamanda kentsel ve kırsal alanlarda yaşayan yurttaşlarımızın hak ve yararlarına da aykırıdır. Bu nedenle biz CHP`liler, her platformda bu gerçekleri halkımıza anlatmayı görev biliyoruz. Yerel demokrasi biçilmiştir. Ülkemizdeki her iki belediyeden biri, yasayla kapatılmıştır. 30 ilde İl Özel İdareleri ortadan kaldırılmıştır."
CHP`Lİ YÖNETİMLERE BASKI
AKP iktidarının, CHP`li yönetimlere yönelik sistemli baskısını, yıldırma ve itibarsızlaştırma operasyonlarını olanca hızıyla artırarak sürdürdüğüne dikkati çeken Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, şunları söyledi:
"Yoksulluk, kader olmaktan çıkmalı, herkesin aşı, işi olmalıdır. Herkes, yaşamını güven içinde sürdürmelidir. Herkes, ülkemizde kimliğini şeref gibi taşımalıdır. Herkes, özgür ve eşit vatandaş olmanın tadına varmalıdır. Hiç kimse vatandaşlarımıza kültür ve yaşam biçimi dayatmamalıdır."
BAŞARILI ÇALIŞMALAR YAPTIK
Sedat Pekel`in başkanlığındaki belediyenin bugüne dek gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Onur, şöyle konuştu:
"2009 yılı seçimlerinde Bandırmalıların oylarıyla göreve geldik. Bu süreç, hiç de kolay olmadı. Birçok arkadaşımız, bu süreç öncesinde aday adayıydı. 18 yıldır partiyi yöneten zihniyet, örgütlerde kırılmalara neden olmuştu. Ancak Bandırma olarak toparlanmasını bildik. Adaylığa gelen sayın Sedat Pekel ile birlikte üçlü bir sacayağı oluşturarak, yerel seçimlere girdik. Dersimize çok iyi çalışmıştık. Engellerin neler olacağını çok iyi biliyorduk. Bilgi ve birikimimize sayın Sedat Pekel`in de deneyimini katarak, süreci bugünlere getirdik. Maddi ve manevi anlamda sıkıntılarla boğuşan belediyeyi, akıllı projelerle kıskanılacak duruma getirdik. Kent kimliğini her zaman ön plânda tuttuk. Yapılması düşünülen birçok yatırım bizzat AKP iktidarı ve milletvekili sayın Cemal Öztaylan tarafından engellendi. Belediyenin tüm gayrı menkullerinde haciz bulunması, bir rastlantı olabilir mi? TEKEL binasıyla ilgili olarak sayın Öztaylan`ın bizzat açtığı dava, Bandırma`mıza bir kazanç sağlamış mıdır? Mülkiyeti Hazine`ye ait bulunan sahil dolgu alanı ile ilgili protokolün, 2011 yılının üçüncü ayından beri yenilenmemesi, kime yarar sağlamıştır? Yine yüzde 50`si belediyemize ait otel inşaatının yapımı sırasında yükleniciye ait haciz işleminin kaldırılıp, belediyemize ait bölümün kaldırılmaması nasıl açıklanabilir? Bunlara karşın bu ekip, geçmiş dönemden kalan ciddi bir borç yükünün de altından kalkmayı becermiştir. Ayrıca, bu süreçte belediyemizi denetleyen müfettişlerin raporları da açık ve net şekilde ortadadır. İlk yıllarda, Gönen içme suyunda, Kumköy regülâtöründe heyelânla başlayan süreç, kentin yaşadığı iki sel felâketi ciddi sıkıntılar yaratmıştır. Ama Bandırma Belediyesi, bunların altından kalkmıştır. Bununla birlikte altyapı çalışmaları, yağmur suyu, kanalizasyon ve benzeri çalışmalar, şu anda görülüyor ki, yol ve asfalt çalışmalarıyla taçlanmıştır. Bu sürece katkı sağlayan ve inanarak bizi izlemeyi sürdüren Bandırma halkına ve belediye çalışanlarımıza teşekkür borcumuz vardır. Bunun yanı sıra eğitim destek eviyle ihtiyaç sahibi öğrencilerin sorunları çözülmüş, okullarımıza ciddi altyapı desteği sağlanmıştır. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü`müz, kuru gıda, sıcak yemek ve ikinci el kıyafetler ile yardıma gereksinim duyan vatandaşlarımıza destek vermiştir."
KENTSEL DEĞİŞİM PROJELERİ
Belediye yönetimi olarak kentsel değişim projelerinde de başarıya ulaştıklarına işaret eden Onur, şöyle konuştu:
"Kentsel değişim projeleri kapsamında ihalesi yerel seçimlerden altı ay önce yapılan belediye sarayı, otel, otogar, galericiler sitesi, Liman AVM ve tır parkı, bizim dönemimizde bitirilmiştir. Kazandırılan bu dev yatırımlarla Bandırma`mız, bölgenin öncü ve en önemli kentlerinden biri durumuna gelmiştir. Sahil bandı çalışmaları tamamlandığında kentimiz daha aydınlık ve daha çağdaş bir kent kimliğine kavuşacaktır. Yine, engelsiz bir yaşam için vatandaşlarımızın ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamda daha etkin yer almalarını sağlamak amacıyla sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sunuyoruz. Kentimizi kültür ve sanatta marka yapabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bunu başardığımızda Bandırma`mızı bir çekim merkezi durumuna da getirmiş olacağız. Yine kültür mirası eski elektrik santralimizi kentimize kazandırıyoruz. Burası da tamamlandığında Bandırma`mız, kültür ve sanata doyacaktır. Bence artık sırada Cumhuriyet Caddesi üzerindeki eski fakülte binası bulunmaktadır. Özel İdare Müdürlüğü`nün mülkiyetinde bulunan bu binanın, polis evi olarak kullanılacağını duyduk. Kentimizde polis evi elbette ki olmalıdır ama kültürel ve tarihi misyonu bulunan bu binanın, kent müzesi veya belediye konservatuvarı olarak kimlik kazanması gerektiğini düşünüyorum. Yine projesi hazırlanıp, Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu`na gönderilen yeni pazar yeri bitirilip, vatandaşlarımızın hizmetine sunulduğunda, yıllardır verilen emeklerin ne kadar doğru olduğu ortaya çıkacak, Bandırmalılar, çağdaş bir kentte yaşamanın tadına varacaktır."
ADAY ADAYI OLACAĞIM
Ozan Onur, konuşmasının sonunda, 2014 yılının mart ayında gerçekleşecek yerel seçimde, belediye başkanı aday adayı olacağını şöyle dile getirdi:
"Türkiye`de insanlar mutlu değil. Ülke, açık bir cezaevine dönüştü. Böylesine sorunların yaşandığı ülkemizde CHP`den aday adayı olacak arkadaşlar, yalnızca kendi siyasi egolarını tatmin etmek peşinde koşamazlar. Görevimiz, bu sistemde yaşamakta güçlük çeken insanlarımızın yaşam kalitelerini yükseltecek, insanca yaşamalarını sağlayacak bir siyasal iktidarın çıkmasına katkı yapmaktır. Bandırma`mız, tarihinden aldığı güç ve üstün değerleriyle daha da iyi noktalarda olmalıdır. Bu da, tabii ki, kentimizin kalkınması, sosyo-kültürel faaliyetler ve belediyecilik hizmetlerimizin daha ileri düzeylere taşınması ile mümkündür. Sizlerin de desteğiyle Bandırma`mızı tüm standartları, fırsatları en üst düzeyde sunan şeffaf, yenilikçi, genç ve dinamik bir kent olarak daha da ileriye taşımak istiyorum. Çünkü Bandırma için birlikte yapacağımız çok iş, gideceğimiz çok yol var. Bu süreçte aday adayı olacak diğer arkadaşlarıma da başarılar diliyorum."            Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli