Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Ozar ve İlgin: “Bandırma depreme hazır değil”

Ozar ve İlgin: “Bandırma  depreme hazır değil”

Bandırma Mimarlar Odası Temsilcisi Mehmet Ali Ozar ve Bandırma İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi Gürkan İlgin, Kahramanmaraş merkezli olup, 10 ilimizi etkileyen, binlerce vatandaşımızın yaşamlarını yitirip...

Bandırma Mimarlar Odası Temsilcisi Mehmet Ali Ozar ve Bandırma İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi Gürkan İlgin, Kahramanmaraş merkezli olup, 10 ilimizi etkileyen, binlerce vatandaşımızın yaşamlarını yitirip, binlerce kişinin yaralandığı depremin yanı sıra Bandırma’nın depreme hazır olup olmadığını değerlendirdi.
“Bandırma Gazeteciler Cemiyeti”nde açıklamalarda bulunan Ozar ve İlgin, binaların inşa edilirken çok daha iyi denetlenmesi gerektiğinin altını çizdiler.
Ozar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, Bandırma’nın 1/5 binlik planlarını yıllardır hazırlamadığını belirterek, “Bu planlar bir an önce hazırlanmalı ve Bandırma’nın sağlıklı bir şekilde yapılanmasının önü açılmalıdır” dedi.
İlgin, binaların yapım aşamasında denetleyenin de denetlendiği bir mekanizma kurulması gerektiğinin altını çizerek, “Bandırma, hiçbir şekilde depreme hazır değil. Bandırma’da, riskli yapılar bireysel değil, alansal kentsel dönüşüm yapılmalıdır. Bu konu siyaset üstü olarak düşünülmesidir. Ancak bu konuda vatandaşların da öncelikle siyasilerden ısrarla talepte bulunmalıdırlar.” değerlendirmesinde bulundu. Bandırma’daki müteahhit sayısının fazla olduğuna işaret eden İlgin, ülkemizin 1999 yılındaki Körfez depreminden bugüne kadar ders çıkarmadığını ve gerekli önlemleri almadığını belirtti.
Ozar ve İlgin, “İmar Affı” konusunun artık hiçbir şekilde gündeme gelmemesi gerektiğine dikkati çektiler. 

Haber : Önder Balıkçı



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı