Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Özel çocuklardan çok özel gösteri

Özel çocuklardan çok özel gösteri

Erdek Engelli ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği tarafından, Engelliler haftası nedeniyle ilçemizde Erdek Öğretmenevi Konferans Salonu´nda etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe; Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Alkan, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşu örgütleri, dernekler, daire amirleri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören Erdek Engelli ve Engelli Aileleri Derneği Başkanı Meliha Söğüt´ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasıyla devam etti. Ardından kürsüye çıkan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, engelli çocuklara engelli değil ´özel çocuklar´ ifadesinin kullanılmasının altını çizerken "Çocuklarımız olduğu zaman biz anne baba olarak ölme özgürlüğümüz yok. Engelli ailelerin hiç yok. Onların durumunun ne kadar zor olduğunu biliyoruz." diye konuştu.
Herkesin birer engelli adayı olduğuhu hatırlatan Başkan Sarı, yarın ne olacağımızın belli olmadığına dikkat çekti.
Başkan Sarı´dan sonra kürsüye çıkan Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, "Bu haftanın önemi farkındalık yaratmak. Özel insanlara acımak, merhamet etmek falan değil, farkına varıp aramızda toplum içinde yer vermek.? diye konuştu.
Çalık, konuşmasının sonunda engellilerin karşılaştığı sorunlara vurgu yaptı. 

Konuşmaların sona ermesini takiben Cumhurbaşkanlığı´nın Engelliler Haftası dolayısıyla hazırlanan video görüntüsü gösterime girdi. Engelli öğrencilerin Türk Bayrağı oluşturmalarının ardından Halitpaşa İlkokulu özel eğitim sınıfından 3 öğrencinin hazırlamış olduğu dans gösterisi izlendi. Daha sonra engelli öğrenciler hazırlamış oldukları zeybek gösterisini sundular. Ritim gösterisi ile devam eden program drama gösterisi ile sona erdi.       

Haber: Oğulcan Bölükbaşı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false