Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

?Özel Eğitim Günleri? adlı seminer sona erdi

?Özel Eğitim Günleri? adlı seminer sona erdi

?Balıkesir Özel Eğitim Günleri? Çalıştayı 3-4 Eylül tarihleri arasında yapılarak sona erdi.

?Balıkesir Özel Eğitim Günleri? Çalıştayı 3-4 Eylül tarihleri arasında yapılarak sona erdi.
Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleşen ?Balıkesir Özel Eğitim Günleri? Çalıştayı´na çok sayıda eğitimci katıldı.
?Balıkesir Özel Eğitim Günleri? Çalıştayına konuşmacı olarak Eskişehir Anadolu Üniversitesi Öğr.Gör.Dr. Çimen Acar, Öğr.Gör.Dr. Nuray Öncül, Arş.Gör. Özgül Aldemir, Arş.Gör.Özlem Dalgın yer aldı.
1. Gün, ?Davranış Yönetimi?, BEP ve Öğretim Programı Hazırlama?, ?Gelişim Yetersizliği Olan Öğrencilere Öğretim Sunmada Güncel Uygulamalar?, ?Aileleri Anlama ve Ailelerle İşbirliği İçinde Çalışma?, 2. Gün, ?Aileleri Anlama ve Ailelerle İşbirliği İçinde Çalışma?, ?Davranış Yönetimi?, ?BEP Hazırlama ve Programda Uyarlama Yapma?, ? Öğretimsel Uyarlamalar? konularında bilgi verildi.
Çalıştayın kapanış töreninde konuşan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, özel eğitim alanının zor ve özel fedakarlık isteyen bir alan olduğuna dikkat çekip, ?Bu alanı seçerken bile bir çoğunuz tereddüt etmiştir. Bu özel öğrencilerle iletişim kurmak, onlara öğretim metotlarıyla bilgi aktarmak, çok zor bir durum. Dolayısıyla bu da eğitimi ve okulda aldığımız eğitimin ardından kendinizi yenilemenizi, yeni yaklaşımları, yeni bilgileri mutlaka edinmemizi gerektiriyor.? dedi.
Devletin son zamanlarda özel eğitimle ilgili çok büyük çalışmalar yaptığının altını çizen Cengiz, ?Şu anda ilimizde 11 tane Eğitim Kurumu, 22 tane Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi ve Bilim sanat Merkezimiz var. Öğrenme engelli çocuklar kadar üstün zekalı çocukların da bu bilgilerden ve projelerden yararlanması gerekmektedir. Sadece il merkezimizde bir tane Bilim Sanat Merkezimiz var. Bandırma´da da bir Bilim Sanat Merkezi açtık. Özel Öğretim Genel Müdürümüze de gösterdiğimiz Burhaniye Taşpınar´da 3. Bilim Sanat Merkezini açmak için mücadele veriyoruz. Özel Öğretim Genel Müdürümüz de Bilim Sanat Merkezimizin ne kadar güzel çalıştığını, birçok Avrupa, TÜBİTAK Projeleri yaptığını gördüler. Balıkesir´in de coğrafi olarak üç ayaklı olduğu gerçeğinin yanında ta 150-200 km uzaktan gelen bu öğrencilerin 2- 3 gün eğitim almak yerine 1 gün eğitimle almak zorunda kaldığını görünce de bize hak verdiler. Önümüzdeki günlerde de bu Bilim Sanat Merkezleri ile ilgili bir sınav yapılacak. Buralar biz artı özellikli master ve doktoralı öğretmenlerimizi almaya gayret göstermekteyiz. Bakanlığımızın yapacağı bu sınavlarda siz değerli öğretmenlerimizi de görmekten mutlu olacağız.? diyerek konuşmasına son verdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli