Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Özel Eğitim öğrencileri olimpiyatlara hazırlanıyor

Özel Eğitim öğrencileri olimpiyatlara hazırlanıyor

Özel Olimpiyatlar Türkiye tüm dünyada olduğu gibi Türkiye´de de devletin, kamu kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, gönüllülerin ve özel sektörün desteğiyle gelişiyor.

Özel Olimpiyatlarla daha fazla spor dalında, daha geniş bir coğrafyada, daha çok sayıda zihinsel engelli bireye ulaşmayı hedefliyor.
Bandırma´da Özel Eğitim Geliştirme sorumlusu Atatürk Özel Eğitim Ortaokulu Müdürü Algan Kartal´ın, il koordinatörlüğünü yaptığı teknik komite olimpiyatlar öncesi çalışmalarına başladı.
Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan´ın onayları ve katkılarıyla, TÖSSED olimpiyat oyunlarında Bandırma´yı temsil edecek ferdi ve takım sporcularını belirlemek ve bu organizasyonu yürütmek için bir komite oluşturuldu. İlk toplantısını 16 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştiren komite, oyunlara katılacak branşları ve sporcuları belirledi.
25 Şubat günü Bandırma Şehit Mehmet Günenç Lisesi Kapalı Spor Salonunda düzenlenen seçmeler sonucunda uygun görülen engelli sporcular velilerinin de onayı alınarak 15 Mart 2016 tarihinde Burhaniye İlçesinde yapılacak olan TÖSSED Olimpiyat Oyunlarına götürülecekler.
Kazanmak veya kaybetmenin önemli olmayacağını dile getiren yetkililer, ?Katılım odaklı bu sportif etkinlik sayesinde hem toplumsal bir farkındalık oluşturulacak, hem de engelli bireylere spor yapma imkanı sağlama yoluyla onlara güven aşılanarak, gelecekte de sportif faaliyetlere yönelme ve sürdürmeleri amaçlanacaktır.? Açıklamasında bulundu.
Bilindiği gibi; Türkiye´de Özel Olimpiyat çalışmaları, ilk olarak 1982 yılında Prof. Dr. Hıfzı Özcan ile Kennedy Vakfı arasında imzalanan anlaşma sonucu Türkiye Spastik Çocuklar Derneği´nde başlatılmıştı.
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Olimpiyat Komitesi tarafından tanınan ve desteklenen Özel Olimpiyatlar Türkiye, Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu´nun resmi programı olarak da benimsendi. Eğitim seminerleri, bölgesel karşılaşmalar, ulusal oyunlar ve uluslararası oyunlara katılım gibi etkinlikleri, bu federasyonun programına alındı.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı