Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Özel çocukların eğitimi Vali Şıldak’ın takibinde

Özel çocukların eğitimi Vali Şıldak’ın takibinde

Balıkesir valisi Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantıyla İl genelinde faaliyet gösteren Özel Eğitim Okulları ve Rehberlik Araştırma Merkezleri tarafından yürütülen eğitim çalışmaları ve ihtiyaçlar değerlendirildi.

Balıkesir valisi Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantıyla İl genelinde faaliyet gösteren Özel Eğitim Okulları ve Rehberlik Araştırma Merkezleri tarafından yürütülen eğitim çalışmaları ve ihtiyaçlar değerlendirildi.  
Balıkesir Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya Vali Şıldak’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, ilgili Şube Müdürü, AB ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Tülin Akgül, Rehberlik Araştırma Merkezlerinin ve Özel Eğitim Okullarının Müdürleri katıldı.  
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Onur Aydın toplantıda yaptığı sunumla İl genelinde faaliyet gösteren Özel Eğitim Okulları ve Rehberlik Araştırma Merkezleriyle ilgili bilgi verdi. Söz konusu kurumlarda görevli kadrolu, görevlendirme ve ücretli öğretmenlerin sayılarıyla ilgili bilgi verilen toplantıda inşaatı devam eden ve proje aşamasında olan okulların son durumları anlatıldı.  
Vali Hasan Şıldak toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede özel bir alanda faaliyet gösteren eğitim kurumlarının yöneticileri olarak toplumun en kırılgan kesimine yönelik özel bir faaliyet yürüttüklerini söyledi. 
Engelliler Haftası vesilesi ile de çok sayıda engelli aile ve çocuklarla bir araya geldiğini sözlerine ekleyen Şıldak, “Hayatın bizim için çok sıradan olan faaliyetlerinin onlar için ne kadar zorlaştığını ve bir mücadele içinde olduklarını bir kez daha gördük. İlimizde engelli çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet eden tesis açıklarımızı kapatmak istiyoruz. Okul çağının hemen sonrasındaki dönemlerde bu insanlarımızın zaman geçirebileceği, aktivite yapabileceği ve sosyalleşebileceği ortamlar çok sınırlı ama devletimiz bu konuda çok ciddi adımlar atıyor. Balıkesir için de özel hamleler var.” diye konuştu. Edremit, Gönen ve İvrindi İlçelerinde yeni yatırım planlamaları gerektiğini dile getiren Vali Şıldak, “Bu İlçelerimize yeni okullar kazandırılması gerektiğini toplantımızda görmüş olduk. Bandırma İlçemizde bitmeye yakın olan bir anaokulumuzla birlikte toplam 4 yeni anaokulumuzla bu alanda epey mesafe almış olacağız. Özel eğitime yöneltilmesi gereken tek bir çocuğun bile dışarıda bırakılmaması ve en doğru kuruma yönlendirilmesi vicdanen de sorumluluğumuz. Özel eğitim; İlimizin gündeminde daha çok üzerinde duracağımız, takip edeceğimiz ve destekleyeceğimiz bir alan olacak. Hassasiyet taşıyan bu konuda çocuklarımızın topluma kazandırılması, ayakta durabilmesi ve velilerin desteklenmesi için gayretli çalışmalarınızı eksik etmeyin. Biz de İlimizdeki karar mekanizmaları çerçevesinde bu desteği canlı tutacağız. Hepimizin çok dikkatli olması ve çok hassas çalışması gerekiyor.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi
 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı