Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

“Özel ellerden gönüllere” girdiler

“Özel ellerden gönüllere” girdiler

Şehit Öğretmen Mustafa Boz Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerine alkış!

Şehit Öğretmen Mustafa Boz Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerine alkış!
Bandırma Şehit Öğretmen Mustafa Boz Özel Eğitim Meslek Okulu’nun, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası” kapsamında gerçekleştirdiği “Özel Ellerden Gönüllere” isimli etkinliği beğeniyle izlendi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan ve Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat’ın da izlediği etkinliğin açış konuşmasını Okul Müdürü Yüksel Ülkar yaptı.
Ülkar, töreni “Engelliler Haftası” dolayısıyla farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediklerini belirterek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Birleşmiş Milletler verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 12,3’ünü engelliler oluşturuyor. Aileleriyle birlikte ele aldığınızda engellilik konusu 80 milyonluk nüfusumuzun yaklaşık 30 milyonunu çok yakından ilgilendiriyor. Özellikle 2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunu tarihi bir nitelikte düzenlemeyi kapsıyor. Bu kanunla eğitim hizmetlerinden bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar engellilerimizi ilgilendiren pek çok konuda haklar, kendilerine teslim edilmiştir. 2010 yılında, Anayasa’da yapılan değişiklikle engellilerin pozitif ayrımcılığı anayasal güvence altına alınmıştır.
Devletimiz, yasal düzenlemeleri yaparken birey olarak bizlere düşen görev, engelli vatandaşlarımızın toplumun bir parçası olduğunu kavrayarak onlara destek vermektir. Fiziki engelin değil, asıl kalplerdeki, zihinlerdeki engelin sorun olduğunu, bu konuda herkesin sorumluluk sahibi bulunması gerektiğini, engelli bireyleri, engelleriyle birlikte yaşamın her alanında hayatlarını aktif şekilde sürdüren bir konuma getirmenin, insani ve vicdani bir sorumluluk olduğu herkes tarafından kabul edilmeli, buna göre, kanunlarımızca tanınan haklara tüm engellilerin ulaşımı sağlanmalıdır.
Engelli bireyleri yapamadıklarıyla değil, yapabildikleriyle görmek gerekir. Onların acıma duygusuna değil, aile desteğine, eğitime, işe, bütünüyle aramızda olmaya ihtiyacı olduğu unutulmamalıdır. Bizler, Şehit Öğretmen Mustafa Boz Özel Eğitim Meslek Okulu olarak, öğrencilerimize öncelik ile mümkün derecede ihtiyaç duymadan yaşamsal becerileri ve alabildikleri en üst düzeyde mesleki becerileri kazandırmaya çalışıyoruz. Ailelerini, yasal hakları konusunda bilgilendiriyoruz. Öğrencilerimizi işveren temsilcileri ile görüştürerek istihdamlarını sağlamaya çalışıyoruz. Ancak çok da alamıyoruz. Karşımıza ya ailelerin aşırı korumacılığından veya işverenlerin uzak yaklaşımlarından kaynaklanan sorunlar çıkıyor.”
Ardından öğrencilerin hazırladığı çeşitli etkinlikler sergilendi.
55 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü Şehit Öğretmen Mustafa Boz Özel Eğitim Meslek Okulu’ndaki törenin sonunda, okulun altıncı mezunları olarak 17 mezunöğrenci keplerini havaya fırlattılar. Ardından, okul öğrencilerinin hazırladığı sergi gezildi.
10 yıldan beri eğitim-öğretim veren okulun düzenlediği törende, Bandırma Kent Konseyi de konuklara ikram desteğinde bulundu.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: ellerden gönüllere” girdiler
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı