Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Özel gereksinimli bireylere ve afet eğitimi verildi

Özel gereksinimli bireylere ve afet eğitimi verildi

Deprem ve afet anında engellilere nasıl yaklaşılmalı?

Bandırma Kent Konseyi ve Engelime Renk Ver Derneği işbirliğiyle 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’nde, “Özel Gereksinimli Bireyler ve Afet Eğitimi” konulu sunum gerçekleştirildi. 
Bandırma Santral Kültür Merkezi’nde yapılan sunuma, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Engelime Renk Ver Derneği Başkanı Nercü Çalışkan, Gelecek Partisi Balıkesir Milletvekili Aday Adayı Burhan Deniz, CHP Balıkesir Milletvekili Aday Adayı Fatma Salı Karabacakoğlu, Bandırma Belediyesi eski Başkanı Sedat Pekel ve Bandırma Kent Konseyi Engelsiz Meclisi bileşenleri katıldı. 
Özel gereksinimli bireyler ve aileleri için afet durumunda alınması gereken önlemler ve dikkat edilmesi gereken noktaları konu alan sunuma, Özel Eğitim Öğretmeni Sultan Örenoğlu Toraman ve Çanakkale Engelsiz Meclisi Başkanı Sevimay Çanlıoğlu konuşmacı olarak katıldı. 
Afet durumunda kaygı miktarının engel türü ve derecesine göre değişkenlik gösterdiğini dile getiren Sultan Örenoğlu, engelli bireylerin afet anında hemen fark edilemeyen yoğun bir tepki ve şiddetli bir çaresizlik hissi yaşayabildiğine dikkat çekti. 
Özel gereksinimli bireylerin tehlikeyi tam olarak anlayamadığının altını çizen Örenğlu, “Ailenin ya da refakatçilerin acil durumla ilgili telaş göstermesi, paniklemesi kaygıyı çoğaltabilmektedir. Olayın meydana gelmesiyle aileden, tanıdıklardan ayrı düşme ve/veya dışarıdan tanımadık kişilerin devreye girmesi durumu daha zorlaştırabilmektedir. Özellikle otizmi olan bireyler için bu durum daha da karmaşık hale gelebilmektedir.” diye konuştu.   Haber Merkezi
 



Anahtar Kelimeler: gereksinimli bireylere eğitimi verildi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı