Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

ÖZEL İLE ÇÖMEZ ARASINDA PANKART KRİZİ

ÖZEL İLE ÇÖMEZ ARASINDA PANKART KRİZİ

ÖZGÜR ÖZEL’İN İYİ PARTİ SEÇMENİNDEN OY İSTEMESİ BALIKESİR’DE KRİZ ÇIKARDI

CHP’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın için sahaya inen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edremit, Bigadiç ve Bandırma’da İYİ Parti seçmeninden CHP adaylarına oy isteyince İYİ Parti ve CHP arasında kriz çıktı. 

Özel’in bu açıklamalarına İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turhan Çömez, Bandırma’da annesinin evinin balkonuna astığı pankartla yanıt verdi.

Özgür Özel, Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda İYİ Parti tarafından asılan pankarta tepki gösterdi. Özel, “Bir partinin genel başkanı bir meydana gelecek, bir miting yapacak. Sen de gidip ananın evine pankart astırıp protesto yapacaksın. Yazıklar olsun.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, seçim çalışmaları kapsamında Bandırma’da miting düzenledi. Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan miting alanında İYİ Parti tarafından bir binaya asılan pankart dikkat çekti. Özel, pankartta yer alan; “Sayın Özgür Özel, adaylarınıza oyu İYİ Partililerden değil, DEM’lilerden isteyin. İYİ’lerden size oy yok.” yazısına tepki gösterdi. 

2019 yılında İYİ Parti ile yapılan ittifak nedeniyle Ahmet Akın’ın adaylığının geri çekilmesinden bahseden Özel, “Allah biliyor ya 2019’da Ahmet Akın Balıkesir’i alıyordu. İttifak istediler. Ahmet’in boğazı düğümlendi ama partim için her şeyi yapacağını söyledi. Ahmet Akın adaylıktan çekildi. Büyük mücadele verildi. O zaman İsmail Ok ellerimizle verdiğimiz belediyeyi aldı ve AK Parti’nin eline verdi. Sonra da AK Parti’ye geçti. AK Parti de İsmail Ok’un payını vererek milletvekili yaptı. Meral Akşener, Ahmet Akın’ın hakkını savunacağını söyledi. Bu seçim sürecinde Meral Akşener ile görüşmeler gerçekleştirdik. Öyle gittik olmadı böyle gittik olmadı. Balıkesir’de Ahmet Akın’ın hakkını savunacağız diyenler aksine geçmişte AK Parti’de siyaset yapıp muhalifleşen, bizim hepimizin emeğiyle var edilen, televizyon kanallarında ün yapan birisi ile geldi karşımızda aday oldu.” dedi. 

“YAZIKLAR OLSUN”

Turhan Çömez’in yaşadığı binaya asılan pankartı eleştiren Özel, “Biz Manisa’da Yıllarca AK Parti ile çatıştık. Bülent Arınç karşımdaydı ve dönem dönem sert mücadeleler verdik. Hala MHP ile yarışıyoruz. Ancak siyasi bir ahlak vardı. Birimizin mitingi varsa meydanda, öbürümüz pankartlarımızı topluyorduk. Bir partinin genel başkanı bir meydana gelecek, bir miting yapacak. Sen de gidip ananın evine pankart astırıp protesto yapacaksın. Yazıklar olsun. Şimdi bunu annesinin evi dışında astıracak yer bulamaması da hazin bir durum. Bir de düne kadar Cumhuriyet Halk Partisi’ne methiyeler düzen sen, düne kadar ittifak adayı Ahmet Akın olsa elini kaldıracak olan sen, şimdi sarayın söylemlerine, Tayyip Erdoğan’ın sözlerine uyuyorsun. Ben bu ahlaksızlığı gören İYİ Partililerden vallahi de billahi de oy istiyorum. Biz İYİ insanların adaletine güveniyoruz.” diye konuştu.

ÇÖMEZ'DEN JET YANIT “BENİ BİREYSEL BİR HEDEF OLARAK GÖSTERMESİ UYGUN DEĞİL”

TV100’de katıldığı bir televizyon programında konuşan Turhan Çömez’den konu ile ilgili cevap gecikmedi. Asılan pankarttaki yazının arkasında bir mesaj olduğunu belirten Turhan Çömez, “Bandırma’da DEM Parti listesini geç verdi ve seçimlere katılmadı. Bugün seçimlere katılmadıysa kimi desteklediğini açıklamak durumunda ve biz de biliyoruz kimin desteklendiğini… Özgür Özel bir siyasi partinin genel başkanı şunu diyebilirdi; ‘biz DEM’lilerden de oy istemiyoruz sizden de oy istemiyoruz.’ veya bizden isteyip onlardan istemediklerini söyleyebilirdi. Ancak hiç bunlara değinmeden siyasi nezaket sınırlarını aşan tarzda bu şekilde beni bireysel bir hedef olarak göstermesi uygun değil.” dedi.

“GÜLER GEÇERSİNİZ, SİYASET BU OLGUNLUĞU GEREKTİRİR”

Özgür Özel’in söylediklerini eleştiren Çömez, “Ben siyasette 2002-2007 yıllarında tek başıma demokrasi mücadelesi verirken Sayın Özgür Özel siyasette yoktu. Nasıl olur da kalkıp ‘Bizim sayemizde ünlü oldun.’ diyor. Keşke Özgür Özel demokrat olduğu iddia edilen bir partinin genel başkanı olarak bir olgunluk gösterseydi. Turhan Bey yanlış ifade kullanmış ben oy istiyorum veya istemiyorum deseydi. Güler geçersiniz, siyaset bu olgunluğu gerektirir. CHP’nin bireysel olarak beni hedef seçmesi ve ısrarla İYİ Parti tabanından oy istemesi bana göre kendi içinde bulundukları zorluktan kaynaklanıyor. Siyasi mücadele yapılır, sert ifadeler de kullanılır ancak bunların hiçbiri iftira ve hakaret sınırını aşmamalıdır. Benim annemin evini hedef göstermesi uygun değil. Bu durum beni üzdü.” diye konuştu. 



Anahtar Kelimeler: ÇÖMEZ ARASINDA PANKART KRİZİ
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı