Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Özgör, güven tazeledi

Özgör, güven tazeledi

Ziraat Odası Meclisinden başkan Özgör´e güvenoyu

Erdek Ziraat Odası olağan meclis toplantısı dün gerçekleştirildi.
Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, oda tarihinde bir ilki gerçekleştirerek ilk kez meclisten güvenoyu istedi.
Mevcut yönetimin iki yıllık döneminin sona ermesinden sonra güven oylamasının yapıldığı meclis toplantısında, aynı yönetimin önümüzdeki iki yıl daha görev yapması da oy birliği ile kabul edildi.
Yönetim kurulu ve meclisinin ibra edildiği meclis toplantısında, Türkiye Ziraat Odaları Birliği´nden gelen genelge doğrultusunda 6964 sayılı Kanun´un 9. maddesinde yer alan ?Oda meclisi, iki yılda bir seçilmiş üyeler arasından bir başkan ve bir başkan vekili seçer, kanunun 11. Maddesinde, ?Oda yönetim kurulu, iki yılda bir seçilmiş üyelerden 1 başkan, bir başkan vekili ve muhasip üye seçer? hükümleri doğrultusunda toplanan yönetim kurulu üyeleri arasında yapılan seçimde başkan Haluk Özgör, üyelerin kullandığı oylarla güven tazelerken yönetim kurulu üyelerinin de aynı şekilde görevlerine devam etmesine karar verildi.
Erdek Ziraat Odası bünyesinde 14 meclis üyesi bulunurken ,bu üyeler arasından bir başkan ve dört yönetim kurulu üyesi seçiliyor. 

Özgör: ?Geçtiğimiz yıl 310 bin liralık satış gerçekleştirdik?
Erdek Ziraat Odası´nın gerçekleştirdiği meclis toplantı gündeminde güven tazeleyen başkan Özgör, meclis üyelerine yaptıkları faaliyetler hakkında da bilgi verdi.
Şeffaf bir yönetim anlayışı içinde yollarına devam ettiklerini belirten Özgör, "2015 yılı içinde odamıza bağlı iktisadi işletmemizde 107 bin liralık satış gerçekleştirmiştik. 2016 yılı içinde de 310 bin liralık satış gerçekleştirmişiz. Rakamlar iyi gibi gözükse de ben daha iyisini yapabileceğimizi düşünüyorum. O yüzden çalışmaya devam etmeliyiz." dedi.
İktisadi İşletmenin yaptığı ürün satışlarının ortalamaya vurulmasıyla % 20 civarı kâr elde ettiklerini belirten Başkan Özgör, faaliyetlerle ilgili verdiği bilgilerin ardından oda meclisi üyelerince ayakta alkışlanırken oy birliği ile göreve devam etmesine karar verildi.
Özgör: ?Ankara´da eğitim seminerine katıldık?
Meclis toplantısının ardından gazetemize de bilgiler veren Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, Türkiye Ziraat Odaları Birliği´nin geçtiğimiz günlerde Ankara´da düzenlediği eğitim seminerine katıldıklarını belirtirken, "Ankara´da çok verimli bir eğitim semineri geçirdik. Birliğimizin bu tür eğitici seminerleri bölge bölge devam ediyor. Marmara Bölgesi´nde görev yapan Balıkesir, Bursa ve Tekirdağ´da bulunan ziraat odaları başkanlarına oda yönetimi, Zobis programı kullanımı ve muhasebe konularıyla ilgili olarak sekiz saat eğitim verildi. Gerçekten çok eğitici bir seminer olduğuna inanıyor ve bu tür seminerlerin devam etmesini temenni ediyorum. Oda başkanlarının ardından önümüzdeki günlerde de oda genel sekreterlerine bir eğitim semineri düzenlenecek. Bu tür etkinliklere katılmaya devam edeceğiz. Her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz." diye konuştu.
Haber : Taygun Entan



Anahtar Kelimeler: Özgör güven tazeledi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli