Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Özgür Özel Bandırma’daydı

Özgür Özel Bandırma’daydı

“Emekliler, sesinizi çıkarın”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Bandırmaya geldi. Özel, cumhuriyet alanında vatandaşlara seslendi.

Özel’den önce CHP Bandırma Belediye Başkan adayı Dursun Mirza konuştu. Mirza, partisinin uzun araştırmalardan sonra kendisini aday gösterdiğini belirterek, “Siz istediniz, aday oldum. Partimizin örgütünden geliyorum. Bandırma’nın sokaklarını tek tek biliyorum. İnsanlarını tanıyorum. Daha önceki belediye başkanlığım döneminde Bandırma için çok sayıda proje ürettim. Şimdi bunları saymayacağım. Şimdi de iyi bir ekip ve yeni projelerimizle hizmete hazırız” dedi.

Mirza, “15 yıllık Bandırma yerel belediyeciliğimizde Bandırmayı özgürlük, barış, kardeşlik, sosyal yaşam, cumhuriyetin ve Atatürk’ün kenti yaptık. Bu kentin yönetimini kaba, insanları tehdit eden insanlara bırakamayız. Sandıkları korumaya ve patlatmaya var mısınız?” diye konuştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın, konuşmasında şunları aktardı:

“10 yıllık milletvekilliğimde başınızı hiç öne eğdirmedim. Bandırmaya, Balıkesir’e hizmet ibadettir. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğimde Bandırmaya da en iyi şekilde hizmet vereceğim. Bildiğiniz gibi Balıkesir’de bana ikinci bir Ahmet Akın daha çıkardılar. Yani benim kopyamı ortaya sürdüler. Bu milletin aklıyla alay etmektir. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı, makyajcı başkan, şimdi de benim projelerimi çalıyor. Demek ki Tarzan zorda. 31 Mart’ta tarih yazacağız.”

ÖZGÜR ÖZEL KÜRSÜDE

Ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel kürsüye davet edildi.

Konuşmasına emeklilerin çektikleri sıkıntıları vurgulayarak başlayan Özel, “Emekliler, sessiz kalmayın. Hakkınızı alana kadar mücadele edin. Şu anda en düşük emekli maaşı olan 10 bin lira. AKP iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı, asgari ücretin 1,5 katıydı. Bugün gelinen duruma bir bakın. Bir devlet,

emeklisine bunu yapmaz. Emeklilere verecekleri 3 bin liralık bayram ikramiyesi ile ancak 6 kilogram kıyma alınabiliyor” dedi.

TÜİK DEĞİL, TAYYİP’İ ÜZMEYEN İSTATİSTİK KURUMU

Türkiye İstatistik Kurumu’nun(TÜİK) yayınladığı rakamların yalan ve uydurma olduğunu belirten Özel, “Emeklinin aldığı 10 bin lira, açlık sınırının bile 7 bin lira altında. TÜİK’in anlamı artık Tayyip’i üzmeyen istatistik kurumudur” değerlendirmesinde bulundu.

Özel, şöyle konuştu:

“Yazıklar olsun! Milletvekillerine, yandaş müteahhitlere maaş artışı yaparak para bulan bu iktidar, emeklilere vereceği maaş artışını kör kuyuya atılmış olarak görüyor. Yazıklar olsun! Çiftçi de perişan edildi. Çiftçi, bu iktidarın gelmesiyle kaybetti. Bandırma, ülkenin en pahalı suyunu içiyor. Bu durumu mutlaka düzelteceğiz. Bandırma bir üniversite kenti. Öğrencilerimize yeni olanaklar tanıyacağız.”

Özel’in Bandırma ziyaretine Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, yurt dışı örgütlenmelerden sorumlu Parti Meclisi(PM) üyesi Mehmet Tüm, CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, çevre ilçelerin belediye başkanları ve belediye başkan adayları katıldı.

ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Özgür Bandırma’daydı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı