Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Özkan Kılıç, başarıdan umutlu

Özkan Kılıç, başarıdan umutlu

TEKSÜT Bandıma Basketbol İhtisas Kulübü Başkanı Özkan Kılıç: ?Tüm zorlukları yenerek başarılı olacağımıza inanıyorum?

TEKSÜT Bandırma Basketbol İhtisas Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, ekim ayında başlayacak olan yeni sezon ile ilgili düşüncelerini açıkladı.
Bu sezon ekonomik anlamda işlerinin biraz zor olacağını vurgulayan Kılıç, ancak tüm zorlukları yenerek başarılı olacaklarına inandığını belirtti.
TEKSÜT´ün ana sponsorları olmasından duydukları mutluluğu dile getiren Kılıç, şu değerlendirmede bulundu:
?TEKSÜT ile kulübümüzün birlikteliği şık oldu. Elbette ki 25 yılın ardından bu geçiş kolay olmadı. Ancak biz bu birliktelikten çok memnunuz. TEKSÜT markasını da en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum. Bu yıl A takımımızın Süper Lig, Bandırma Kırmızı´nın ise Türkiye Basketbol Ligi´ndeki hedefi yine play-off´lara yükselmek ve orada da başarıyı yakalamaya çalışmak olacaktır. Aly yapımız ve gençler liglerinde de Türkiye şampiyonluğunu hedefliyoruz. FİBA Avrupa Basketbol Ligi´nde geçen yıl final oynama ve Avrupa ikincisi olma başarısını göstermiştik. Bu yıl da mutlaka final four oynamayı amaçlıyoruz.?
300 sporcuya sahip büyük bir aile olduklarına dikkati çeken Kılıç, şu değerlendirmede bulundu:
?Altyapımızda, dışarıdan gelen 9-10 yaş grubunda çok sayıda çocuğumuzu, 16-17 yaşlarına kadar eğitiyoruz. Ayrıca Bandırma içinden de altyapımızda çok sayıda çocuğumuz var. Bizim salonumuzda kalan çocuklarımız saat 06.30´da kalkıp, kahvaltılarının ardından 07.00´de antrenmanlarını yaparlar. Onları saat 08.00´de, servislerimizle okullarına ulaştırırız. 25 yıllık tarihimizde bu çocuklarımızın burunlarını bile kanatmamanın gururunu yaşıyoruz. Salonumuzun günlük elektrik harcaması bin lira, günlük yemek harcaması ise bin 200 lira. Buna karşılık gelirimiz ise sıfır. Bu 25 yıl içinde Bandırmaspor dahil Bandırma´nın birçok spor branşına elimizden geldiğinde destek vermeye çalıştık. Ancak bugün, kulübümüzün Bandırmalılar ve Balıkesir tarafından daha sıcak sahiplenmeye ve desteğe ihtiyacı var. Ama bu desteği görememenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu konuda yaklaşık iki hafta sonra çok önemli açıklamalar yapabilirim.?
Son dönemde Bandırmaspor Kulübü Asbaşkanı Onur Göçmez´in kulüplerine desteğinin kendilerini duygulandırdığını belirten Kılıç, ana sponsorları TEKSÜT´e, A takımının sağlık sponsoru Medical Park Hastaneler Grubu´na, Bandırma Kırmızı´nın sağlık sponsoru Royal Özel Hastanesi´ne, giyim sponsorları Altınyıldız ve Akın Konfeksiyon´a, Tuğba Kuruyemiş´e, de teşekkür etti.
TÜRKİYE VE AVRUPA REKORU BİZDE
Hâlen Türkiye ve Avrupa´da yabancı oyuncuların dışında her kategoride Türk oyuncularını kendi altyapından yetiştirerek forma giydiren tek kulüp olma özelliğini taşıdıklarına işaret eden TEKSÜT Bandırma Basketbol İhtisas Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, şunları söyledi:
?Bu yıl da güçlü bir A takımımız var. Hakan Demir gibi iş ahlakına sahip, çok çalışkan bir koça sahibiz. Çok mücadeleci ve efektif, birbirini seven genç bir takımımız var. Hazırlık maçlarımız ve katıldığımız turnuvalarda başarılı sonuçlar aldık. Ancak erken değerlendirme yapmak istemiyorum. Bu tempomuzun sürüp sürmeyeceği konusunda bir yorum yapmak için erken davranmak istemiyorum. Ocak veya şubat ayında gerçek gücümüz daha çok ortaya çıkar. Ama A takımımızda bünyemizden yetişen 9 genç, 5 yabancı oyuncumuzdan ve diğer takımlarımızdan çok umutluyum.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu