Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Özlem Sarının hedefinde turizmi geliştirmek var

Özlem Sarının hedefinde turizmi geliştirmek var

Erdek Ticaret Odası (ETO) Başkanı Özlem Sarı, ilçe turizmini geliştirerek, turist sayısını artırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Erdek Ticaret Odası (ETO) Başkanı Özlem Sarı, ilçe turizmini geliştirerek, turist sayısını artırmayı hedeflediklerini açıkladı.
Türkiye`de 10 milyonun üzerinde turist alan İstanbul var ama karşısındaki 2 saatlik mesafeden, biz bunun % 1`ini bile almıyoruz şeklinde konuşan Sarı, "Biz bu 10 milyon turistin en az % 10`una talibiz." dedi.
Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, Anadolu Ajansı Muhabirine yaptığı açıklamalarında Erdek turizmi hakkında düşüncelerini anlattı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`ne (TOBB) bağlı 365 oda ve borsanın bulunduğu bilgisi veren Sarı, odalar içinde tek kadın başkanın kendisi olduğunu söyledi.            
İzmir Ticaret Borsası`nda da kadın başkanın görev yaptığını dile getiren Sarı, 365 oda ve borsa içinde 2 kadın başkan olarak hizmet vermeyi sürdürdüklerini belirtti.
Mesleğinin mimar, inşaat, dekorasyon ve tadilat şirketinin bulunduğunu ifade eden Sarı, Erdek Ticaret Odası yönetimine ilk kez 1999 yılında girdiğini kaydetti. 
14 yıllık başkan yardımcılığından sonra hizmetini başkan olarak sürdürmeye devam ettiğini dile getiren Sarı, "Kadın ya da erkek olarak bakmamak lazım, yapılan iş önemli" diye konuştu. 
TOBB`un Turizm Kurulu`na da seçildiğini belirten Sarı, hedefinin ilçe turizmini geliştirmek olduğunu yineledi. 
Erdek`in, Türkiye`de deniz turizminin ilk başladığı yerlerden olduğuna dikkat çeken Sarı, ilçede ayakkabı tamircisinden bakkalına ve büfesine kadar herkesin turizm için çalışması gerektiğini bildirdi. 
Otel işletmeciliği, eğitimli personel, deniz temizliği hepsinin büyük önem taşıdığını ve ciddi anlamda elden geçirilmesi için çalışacağını vurgulayan Sarı, "Nereden başlayacağımı nasıl bir yol haritası çizeceğimi biliyorum. Erdek turizm anlamında en iyi noktaya ulaşana kadar elimden geleni yapacağım" ifadesini kullandı.
İlave üstünlüklerinin olmasına karşın geçmişteki başarısız politikalar nedeniyle Erdek`in turizmde istenilen düzeye gelemediğinin altını çizen Sarı, devamında şöyle konuştu: "Yılda gelen 200 bin turistin devamlılığını sağlamak ve harcama kalitesi yüksek olanların gelmesini sağlamamız lazım. Turizm belgeli oteller açmalıyız, Kapıdağ turizmini 12 aya yaymak istiyoruz, tarihi mekanlarımız da çok önemli. Günü birlikçilere tamam ama onlara burada daha fazla konaklayacak imkanları sunmalıyız. Erdek, İstanbul`a 2 saat, Bursa`ya 1,5 saat mesafede ancak deniz otobüsleriyle Bandırma`ya gelenler 15-20 dakika uzaklıktaki Erdek`i bilmiyorlar. Tanıtıma ağırlık vererek, daha fazla turist çekmek için çalışmalıyız."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli