Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Öztaylan, Erdek AK Parti Teşkilatında esti gürledi

Öztaylan, Erdek AK Parti Teşkilatında esti gürledi

AK Partinin 25. Dönem Balıkesir Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı ve Ali Aydınlıoğlu´nun teşekkür ziyareti nedeniyle ziyaret ettikleri...

AK Partinin 25. Dönem Balıkesir Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı ve Ali Aydınlıoğlu´nun teşekkür ziyareti nedeniyle ziyaret ettikleri AK Parti Erdek İlçe Başkanlığı´nda yerel gündemi değerlendiren 24. dönem AK Parti Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan konuşmasında deyim yerinde ise esti, estirdi, gürledi.
Erdek´te parti binasında toplanan kalabalık partili kitleye seslenen Öztaylan, konuşmasında Mart 2014 tarihinde yapılan belediye başkanlığı seçimlerinde AK Partinin adayına parti içinde ihanet edenler olduğunu ileri sürüp, ?Biz burada kimi belediye başkan adayı yaparsak, kimi meclis üyesi adayı yaparsak veya kimi milletvekili adayı gösterirsek, ona biz partililer olarak kendi namusumuz gibi sahip çıkmak ve desteklemekle yükümlü ve görevliyiz. Eğer ki bu akidelere uymayacak olanlar varsa parti kapısından hemen çıksın gitsin ve bir daha dönmesin.? önerisinde bulundu.
Öztaylan ?Tarlada İzi Olanın Harmanda Sözü Olur?
2004-2007 Bandırma Belediye Başkanlığı, 2007-2015 döneminde ise Balıkesir Milletvekili olarak görev yapan M. Cemal Öztaylan, AK Parti İlçe Teşkilatına partisinin milletvekilleri Poyrazlı ve Aydınlıoğlu ile birlikte yap tığı ziyarette hem çok ağır ithamlarda bulundu hem de partisinin milletvekili adaylarına öz eleştiri getirdi.

Geçtiğimiz Salı günü, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı ve Ali Aydınlıoğlu ile beraber AK Parti Erdek İlçe Teşkilatını ziyaret eden Öztaylan, partililere hitaben yaptığı konuşmasına kendisi ile Erdek Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Aysan´a karalama kampanyası yürütenlere eleştiri yaparak başladı.
7 Haziran seçimleri öncesinde parti içinde kendisi ve Erdek Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Aysan hakkında karalama siyaseti yürütenler olduğunu belirten eski milletvekili Öztaylan, kendileri hakkında karalama kampanyası projesinin sahiplerine ?yazıklar olsun´ diyerek tepki gösterdi.
Seçimlerde parti aleyhinde çalışanları kast eden Öztaylan, ?Sen partinin oy oranını Erdek´te % 28´lere düşüreceksin, gösterilen Belediye Başkan adayı ve meclis üyelerini desteklemeyeceksin, milletvekil-lerimize sahip çıkmayacaksın, ondan sonrada beni ve Aysan´ı karalamaya kalkacaksın. Bu karalama kampanyasını düzenleyenlere yazıklar olsun.? dedi.
Konuşmasını 7 Haziran seçimlerinde alınan kötü sonucun nedenlerinden bahsederek devam eden eski milletvekili Öztaylan, ?Öncelikle konuşmama şu an ki milletvekillerimiz ile 7 Haziran seçimlerinde aday gösterilen 8 arkadaşımızın özeleştiri yapması gerektiğini söyleyerek başlamak istiyorum? diye konuşan Öztaylan, şunları kaydetti:
?Bakınız, son yapılan 7 Haziran seçimlerinden önce ön seçim yapıldı. Parti bünyemizde bulunan bazı arkadaşlarımız eğer bu ön seçimlerde çalıştığı kadar seçim sürecinde de çalışsaydı, ülkenin bugün geldiği nokta böyle olmazdı. Ön seçim yapıldıktan sonra aday gösterilen ve gösterilmeyen tüm arkadaşlarımız ön seçimde olduğu kadar çalışmadılar. Bu laflarımı da üzerine alınmak isteyen alınsın. Benim bu memlekete çok hizmetim oldu. Erdek´in ve Bandırma´nın karayollarından tutun Erdek Feribot İskelesine kadar. Onun için ?Tarlada İzi Olanın Harmanda Sözü olur´. Yani benim söz hakkım var. Kime var? Beni 7 Haziran seçimlerinden önce Bandırma ve Erdek´te partinin oyunu düşürüyor, zarar veriyor Öztaylan´a tepki var diyerek şikayet edenlere var. Ben Bandırma´da AK Parti´ye seçim kaybettiriyormuşum, Erdek´te eşimin amcasının oğlu Hüseyin Aysan´ı aday gösterttirerek seçim kaybettiriyormuşum ve gittiler beni şikayet ettiler. Peki şu gelinen tabloya bir bakın. Son yapılan seçimde AK Parti Erdek´te yüzde kaç oy aldı? % 28 oy aldı. Peki, Hüseyin Aysan zamanında kaç oy almıştı? % 47.
Partinin oyu Erdek´te % 28 olacak, sonra kalkıp Cemal Öztaylan kayınçosunu aday yaptı seçim kaybettik diye beni de karalayacaksınız, Hüseyin Aysan´ı da karalayacaksınız öyle mi? Karalayanlara yazıklar olsun. Burası bizim parti binamız. Biz burada kimi belediye başkan adayı yaparsak, kimi meclis üyesi adayı yaparsak veya kimi milletvekili adayı gösterirsek, ona biz partililer olarak kendi namusumuz gibi sahip çıkmak ve desteklemekle yükümlü ve görevliyiz. Eğer ki bu akidelere uymayacak olan varsa parti kapısından hemen çıksın gitsin ve bir daha dönmesin. Bizim gidecek başka bir partimiz yok, burası bizim evimiz.? şeklinde konuştu.
Erdek ve Bandırma´da, AK Parti teşkilatlarında tartışma ve kaos yaşanmasaydı, bugün çok farklı bir Bandırma ve Erdek olabilecekti görüşünü savunan Öztaylan, ?Eğer biz Bandırma ve Erdek´te parti içerisinde amipler gibi birbirimizi yememiş olsaydık, bugün Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz ile beraber çok farklı bir Erdek ve Bandırma görürdük. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur´la birlikte Erdek ve Bandırma´yı ihya ederdik, hiç bir problemimiz olmazdı. Kavgayla hiç bir yere varamazsınız. Erdek Belediyesi 30 Mart seçimlerinden bu yana Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile kavgadan başka ne yaptı? Bu memlekete hizmet için ne yaptı? Peki bunu temin eden bunu bu ortama getiren, bizim yanlışlarımız, bizim içimizde ki çok bilmişlerin bilmişliği mi? Yoksa bizim kendi ellerimizle onlara tevdii ettiklerimiz mi? Lütfen herkes aklını başına toplasın.? diyerek konuşmasını noktaladı.
Haber : Mehmet Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli