Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Öztürke, Zeytinliadadan sonra ikinci görev

Öztürke, Zeytinliadadan sonra ikinci görev

Altı yıldan bu yana Erdekteki Zeytinliada kazılarını yürüten ekibin başkanı, Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Öztürk, yeni bir ören yerinin kazılarını daha üstlendi. Öztürk

Altı yıldan bu yana Erdek`teki Zeytinliada kazılarını yürüten ekibin başkanı, Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Öztürk, yeni bir ören yerinin kazılarını daha üstlendi. Öztürk, Zeytinliada`nın yanı sıra önümüzdeki yıldan itibaren İzmir Ali Ağa`daki Myrina antik kentindeki kazıları da yürütecek.
Bakanlar Kurulu kararıyla Myrina kazılarını da üstlenen Doç. Dr. Nurettin Öztürk, şunları söyledi:
"Bu kazıları almak için Fransızlar talipti. Çünkü, 1880-1882 yılları arasında bu antik kentte Fransızlar`ın yaptıkları kazılar sonunda 4 bin adet mezar ortaya çıkmış, Terrokoto denilen pişmiş toprak heykeller ele geçirilmişti. Bu heykellerden 200 bini, hâlen Paris`teki Lourre Müzesi`nde sergileniyor. Myrina antik kenti, M.Ö. 8-7. yüzyıllarda Ege Bölgesi`ne gelen Aerol Uygarlığı adına büyük önem taşıyor. Myrina antik kentinde, Zeytinliada`dan daha büyük bir ekiple çalışma yapacağız."
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli