Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

PAK Eğitim İşçileri kongreye gitti

PAK Eğitim İşçileri kongreye gitti

PAK Eğitim İşçileri Sendikası Balıkesir Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek listenin çıktığı kongrede şube kuruculardan İsmail İnan başkan seçildi.

PAK Eğitim İşçileri Sendikası Balıkesir Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek listenin çıktığı kongrede şube kuruculardan İsmail İnan başkan seçildi.
Genel Kurula 3 il ve ilçelerinden sendika üyesi 70 delege ile PAK Toprak İş Sendikası Genel Başkanı Ali Dolgunyürek katıldı.
PAK Eğitim İş Sendikasının 2014 yılında kurulduğunu, hızla büyüyerek 20 ilde şube olmak üzere toplamda 81 ilde örgütleştiklerini hatırlatan İnan, 18 Mart 2015´te kurulan Balıkesir Şubesi´nin Manisa ve Çanakkale ile birlikte 1.400 üyelerinin olduğunu söyledi ve kurulan günden bu yana gerçekleşen faaliyet raporunu sundu.
Kendisinin de bir eğitimci olduğunu belirten Ali Dolgunyürek, ?Bugün burada, örgütlü ve demokratik sendikal mücadelemizin önemli görevlerinden birini yapıyor, PAK Eğitim İşçileri Sendikamızın Balıkesir Şubesinin 1.Genel Kurul´unu gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunuyoruz.? dedi.
PAK Eğitim İş Sendikasının insan emeğini merkeze alan, çalışanların hak ve özgürlüklerini koruyan, adalete dayalı, insan onuruna yaraşır bir çalışma hayatının ülkemizde tesis edilmesine katkı vermek amacıyla kurulduğunu belirten Dolgunyürek, eğitim çalışanlarının ve kurumlarımızın sorunlarının çözümü için kurulduğu ilk günden bu yana, son derece aksiyoner ve etkili bir sendikacılık yürüttüğünü belirtti.
Hali hazırda, 25 binin üzerindeki üyesiyle birikimine birikim katarak yoluna devam eden PAK Eğitim İş Sendikası´nın yeni bir sendika olmasına rağmen çok önemli hukuk mücadeleleri verdiğini ve bunlardan en önemlisi olarak gördüğü dershanelerin kapatılma girişiminde Anayasa Mahkemesi´nde müdahil olarak dershanelerin kapatılmasını öngören kanun maddelerinin iptal edildiğini belirtti.
Konuşmaların ardından yapılan seçimde PAK Eğitim İşçileri Sendikası Balıkesir Şubesine başkan olarak İsmail İnan seçildi.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli