Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Paketleme merkezi kurban kesimiyle hizmete girdi

Paketleme merkezi kurban kesimiyle hizmete girdi

Silaj Paketleme Merkezi kurban kesimiyle hizmete girdi.

Silaj Paketleme Merkezi kurban kesimiyle hizmete girdi.
Manyas Süt Üreticileri Birliği tarafından ilçe üreticilerinin hizmetine sunulan Silaj Paketleme Merkezi faaliyete başladı. İlçemiz kırsal Haydar Mahallesi´nde bulunan pancar depolarının bulunduğu alanda geçtiğimiz hafta içi kesilen kurbanla paketleme tesisi hizmet vermeye başladı.
Açılış töreninde konuşan Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fevzi Karakaş, birlik öz kaynaklarıyla 350 bin liraya Silaj Makinesi ve traktör kepçe satın aldıklarını söyledi.
Hayvancılık için önemli bir kaba yem bitkisi olan silaj mısırının, hasat edilmesinden sonra parçalanarak kışın uzun süre dayanabilen ve besin değeri yüksek olan önemli bir kaba yem materyali olduğunu belirten Karakaş ?Üreticilerimiz bu yıl ekonomik sebeplerden dolayı silajlarını alamıyor. Aldığımız silaj makinesi ile üreticilerimizin ihtiyacı olan silajı alıp paketleyeceğiz. Üreticilerimiz istedikleri zaman Birlik´ten gelip silajlarını alabilecekler. Üreticilerimizden silaj bedellerini teslim ettikleri süt bedelleriyle mahsuplaşarak tahsil edeceğiz.? dedi.
Silaj paketleme merkezinin açılışına Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya´da katılırken, üreticilere vermiş olduğu hizmetlerden dolayı Birlik Başkanı Karakaş ve ekibini kutladı.
Haber: Sibel Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli