Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Pakize Başaran´dan 18. kitap

Pakize Başaran´dan 18. kitap

?Bir Yıl Sonra Bugün?ün söyleşi-imza günü yapıldı

Bandırmalı yazar Pakize Başaran´ın 18. kitabının söyleşi ve imza günü yapıldı. ?Bir Yıl Sonra Bugün? isimli kitap etkinliği belediye nikah salonunda gerçekleşti.
Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı´nın moderatörlüğündeki etkinliğe Kaymakam Günhan Yazar, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, önceki dönem Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, eski Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça ve kalabalık bir topluluk katıldı.
Pakize Başaran, yazar olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, ?Yazar olmasaydım, doktorluğu seçmek isterdim. Çünkü doktorları, insanları sağlıklarına kavuşturmak için çırpınan Tanrı´nın görevlendirdiği kişiler olarak görüyorum? dedi.
?Bir Yıl Sonra Bugün? isimli romanının kurgusunu, 2008 yılında, İstanbul´daki bir çay bahçesinde baş başa oturan üç yaşlı kişiyi görerek gerçekleştirdiğini belirten Başaran, 2019 yılında yaşamını yitiren oğlu Tunç Başaran´ın isminin, Bandırma Belediyesi Kültür Merkezi´ne verilmesinin kendisini duygulandırdığını belirterek, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun´a teşekkür etti.
Söyleşinin sonunda Başaran´a bir plâket veren Belediye Başkanı Tosun, ?Bir Cumhuriyet kadını olan Pakize Başaran´a, edebiyatımıza ve kültürümüze katkıları için teşekkür ediyor, kutluyor, yeni eserlerini bekliyoruz? dedi.
Kaymakam Günhan Yazar da konuşmasında, Pakize Başaran´ı sevdiklerini ve başarılarıyla mutlu olduklarını belirtti. Yazar, gerek Dursun Mirza´nın başkanlığı, gerekse Tolga Tosun´un başkanlığı döneminde belediyenin başarılı çalışmalar yaptığını vurgulayarak, ?Bu başarılı çalışmalar da belediyemizin kurumsallaştığını gösteriyor? diye konuştu.
Başaran, daha sonra söyleşiye katılanlara kitabını imzaladı.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Pakize Başaran kitap
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli