Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Palamut bolluğu fiyatları düşürdü

Palamut bolluğu fiyatları düşürdü

Bandırma´da palamut fiyatları 10 liraya kadar düştü.

Bandırma´da palamut fiyatları 10 liraya kadar düştü.
Bandırma´da sezon başında 20 lira olan palamut fiyatları 10 liraya kadar düştü. Karadeniz´den başlayan palamut akının bayram sonu Bandırma Körfezine ulaşmasıyla birlikte fiyatların daha da düşeceği dile getiriliyor.
1 Eylül 2015 tarihinde başlayan balık sezonundan bu güne kadar ilçe balık haline 11 bin çift palamut balığının geldiğini açıklayan Bandırma ve Çevresi Balık Komisyoncuları Derneği Başkanı Harun Önen, denizlerimizdeki palamut miktarının artması fiyatlarında düşmesini beraberinde getirecektir. Karadeniz´den İstanbul Boğazına çok sayıda palamuttun girdiğini öğrendik. Bu balıkların Kurban Bayramı sonrasında Bandırma Körfezine ulaşmasını bekliyoruz. Bölgede yakalanacak çok sayıda palamut tezgâhlardaki palamut fiyatlarının düşmesini de beraberinde getirecektir.? diye konuştu.
Her Kurban Bayramında olduğu gibi bu bayramda balık satışlarında kısmen de olsa düşüşlerin beklendiğini dile getiren Önen, ?Ancak kurbanlık fiyatlarının çok yüksek olması vatandaşların alım gücünü olumsuz yönde etkiliyor. Bu yüzden Kurbanlık alamayan vatandaşların balıketine yönelece ğini düşünüyoruz.? diyerek sözlerine ekledi.

Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli