Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Palaoğlu, gazetemizi ziyaret etti

Palaoğlu, gazetemizi ziyaret etti

Yeşilçamı Afişlerle Yaşatan Mehmet Ali Palaoğlundan Gazetemize Ziyaret.

Yeşilçamı Afişlerle Yaşatan Mehmet Ali Palaoğlu`ndan Gazetemize Ziyaret.
Türk sinemasında Yeşilçam da yapımcılık ve işletmecilik yapan Mehmet Ali Palaoğlu gazetemizi ziyaret etti.
1943 yılında Erdek de doğan yaz tatillerini Erdek de geçiren Palaoğlu, gazetemize verdiği demeçte Türk sinemasını ve Yeşilçam`ı gelecek nesillere sevdirmek ve Yeşilçam`ın unutulmaması için afişlerle yaşatmaya çalıştığını söyledi.
Erdek ve çevresinde bir çok filmin yapımcılığına imza atan büyük yapımcı Palaoğlu, Şeytan Kayaları - Kanlı Deniz - Mavi Eşarp - Günaydın Gece Yarısı gibi önemli filmleri Yeşilçam`a kazandırdı.
Adana Altın Koza, Bursa İpek Yolu, Balıkesir Sinema Günleri, İstanbul Uluslar arası Günleri, İzmir Sinema Günleri, Ankara Sinema Günleri, Antalya Altın Portakal gibi büyük festivallerin yapımcılığını da  üstlenen Palaoğlu, bu festivaller gibi Erdek te de büyük bir Sinema Festivali düzenlemeyi düşündüğünü söyledi.
Tiyatrocu oyuncu Vedat Nalça ile gazetemize gelen Yeşilçamı Afişlerle Yaşatan Mehmet Ali Palaoğlu, amaçlarının ne para ne de ün olduğunu işaret edip, sadece bu kentin çocuğu bu ülkenin evladı olarak Türk sinema kültürünü yoktan var ederek yaşatmak olduğunu söyledi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli