Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Palata Çeşmesi Sığıryolu çamurdan kurtuluyor

Palata Çeşmesi Sığıryolu çamurdan kurtuluyor

Palata Çeşmesinden, Sığıryolu bölgesine giden toprak yol, parke taşlı yola dönüşüyor. Palata Çeşmesi mevkiinde cereyan eden hızlı yapılaşma beraberinde bölgede mevcut cadde ve sokaklarının, alt ve üst yapılarının yapılmasını gündeme getirdi.

Palata Çeşmesi`nden, Sığıryolu bölgesine giden toprak yol, parke taşlı yola dönüşüyor.
Palata Çeşmesi mevkiinde cereyan eden hızlı yapılaşma beraberinde bölgede mevcut cadde ve sokaklarının, alt ve üst yapılarının yapılmasını gündeme getirdi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, geçtiğimiz gün Palata Çeşmesi Bölgesinde incelemelerde bulundu.
Söz konusu bölgede mesken sayısında yaşanan hızlı artışın, Sığıryolu olarak bilinen toprak yol ile çevredeki yollarda alt ve üst yapıların yapılması zamanının artık geldiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Aysan,  yapılacak yol güzergahında Erdek Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü`nde görevli teknik personelle birlikte incelemelerde bulundu.                 
Zemini toprak olan Sığıryolunun, kaldırımları ile birlikte yapılacağını kaydeden Başkan Aysan, kış aylarında yaşanan yağışlardan dolayı bölgedeki yolların çamura dönüştüğünü, dolayısıyla toprak yolların çamura dönüşmesinden bölgede yaşayan vatandaşlardan sık sık şikayet geldiğini hatırlattı.
Sığıryolu olarak bilinen bölgede, hızla artan konut sayısından dolayı, ikamet eden vatandaş sayısının da arttığını dile getiren Aysan, "Bölgede ikamet eden vatandaşlarca şikayet konusu olan yolun önce alt yapısı bitirilecek. Ardından da, yolun üst yapısına parke taşı döşenecek." dedi.
Yolun imar planında yer alan ölçülerde genişletileceği bilgisi veren Aysan, yolun yapılması ile yağmur suyu ve çamurla kaplanmasının önlendiği gibi, toprak olan alanında genişletilerek yola dahil edileceği bilgisi verdi.
Başkan`ın ikinci durağı Düşler Parkı oldu
Sığıryolu`nda yaptığı incelemenin ardından, İlçemiz Alaattin Mahallesi`nde yapımı devam eden Düşler Parkı Projesinin uygulandığı alana geçen Belediye Başkanı Aysan, beraberinde Fen İşleri Müdürlüğü`ne bağlı teknik ekiple birlikte park alanında gelinen son durumu gözlemledi.
                          Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı