Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Panç, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk´u göreve davet etti

Panç, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk´u göreve davet etti

CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, ADİN firması tarafından sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan işçilerle parti binasında bir araya geldi.

CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, ADİN firması tarafından sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan işçilerle parti binasında bir araya geldi.
ADİN firması çalışanları CHP Bandırma İlçe Başkanlığı´nı ziyaret ederek sorunlarını paylaştı.
ADİN Firması çalışanları CHP İlçe Başkanı Selim Panç´a, ?Kendilerinin uzun zamandır zor şartlar altında, günde 12 saati bulan mesai yaptıklarını, ailelerine, çocuklarına dahi zaman ayıramadıklarını, hafta sonu ve mesai dışı farklarını hak ettikleri gibi alamadıklarını, çalışan işçiler üzerinde fazla üretim üzerine baskı yapıldığını, bu nedenlerden dolayı hem kendi haklarını korumak hem de sendikalı olmanın verdiği disiplin ve düzenle işlerinde daha verimli olmak amacı ile sendikaya üye olduklarını.´ aktardı.
Kendilerinin sendikalı olduklarının öğrenilmesiyle, işverenin kendilerini sorgu odalarına davet ederek e-devlet şifreleri ile üyeliklerinin kontrol edilmesine yönelik baskılar geldiğini öne süren işçiler ?Üye olan bizleri hiç bir açıklama yapmadan ücretsiz izne çıkarttılar. Pandemi sürecinde işten çıkartmak yasak olduğu için bu yolu seçtiklerini düşünüyoruz. Fakat İŞ-KUR üzerinden işçi alımına devam ediyorlar. Mağduruz, işimize sendikalı olarak dönmek istiyoruz.? açıklamasında bulundular.
İşçilerin gündeme getirdiği şikayetlerini bildirmelerinin ardından konuyla ilgili konuşan CHP Bandırma İlçe Başkanı Dr. Selim Panç, ?Her şeyden önce bu firmaya işçilerinin sendikalı olmalarının Anayasal bir hak olduğunu hatırlatmak gerektiğini düşünüyorum. Hiç bir sermaye emekten üstün değildir. ADİN Firmasında 1700 işçi çalışıyor. Bu kadar çok işçinin çalıştığı bir işyerinde sendika olması kadar doğal hiçbir şey olamaz. Üstelik yapılan birçok araştırmada sendikanın olduğu fabrikalarda verimlilik artıyor, düzen oluyor, iş kazaları azalıyor. Bu yüzden bu firmayı işçilerini sendikalı olmaya teşvik etmeye davet ediyorum. Bizler çalışanın ve emeğin yanındayız. Her zamanda yanında olmaya devam edeceğiz. Buradan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk´a çağrıda bulunuyorum, derhal görevinizi yapınız, işçilerimize sahip çıkınız, buradaki hukuksuzluğun önüne geçiniz.? diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli