Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Panç: ?Göreve her zaman hazırım?

Panç: ?Göreve her zaman hazırım?

Sağlık çalışanlarının virüse karşı yüz yüze büyük bir savaş verdiğine dikkat çeken CHP Bandırma İlçe Başkanı Dr. Selim Panç, ?Hekim konusunda ihtiyaç olursa seve seve giderim. Sağlık çalışanlarımızın yanında yer almak bizim için onurdur? dedi.

Sağlık çalışanlarının virüse karşı yüz yüze büyük bir savaş verdiğine dikkat çeken CHP Bandırma İlçe Başkanı Dr. Selim Panç, ?Hekim konusunda ihtiyaç olursa seve seve giderim. Sağlık çalışanlarımızın yanında yer almak bizim için onurdur? dedi.
?DEVLETİN KASASI TAM TAKIR KURU BAKIR?
CHP Bandırma İlçe Başkanı Dr. Selim Panç, koronavirüs salgının ülke üzerindeki sağlık, sosyal ve ekonomik açıdan etkilerini değerlendirdi. Vatandaşın devlet babadan destek beklerken, devlet babanın vatandaştan destek istemesinde bir gariplik olduğunu vurgulayan Başkan Panç, gelişmiş ülkeler vatandaşlarına büyük güvenceler verirken, sadece Afrika ülkeleri ve Türkiye´nin yardım topladığını öne sürdü. Panç, ?Yapılan yardım kampanyası şunu gösteriyor ki devletin kasası boş. Tam takır kuru bakır. Kasada para olsaydı, vatandaşın bu zor durumunda yardım kampanyasına gerek kalmazdı. Sadece zenginlerden bağış alınıyor gibi algısı yaratılıyor ama SMS´le 10 lirada kabul ediliyor. Devletin düşürüldüğü durum doğru değil? diye konuştu.
?SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA DOĞRU GİDİLİYOR?
Devletin, ?Evde kal" çağrısının ve önlemler çerçevesinde iş yerlerin kapatılmasının doğru olduğunu vurgulayan Panç, Bandırma´da da yasal olarak yedi yüz esnafın kepenk kapattığını, bir o kadar esnafında iş yapamadığı için kepenk kapatmak zorunda kaldığını söyledi. Panç, ?Bir sürü insan işsiz kaldı. Bu insanlar nasıl geçinecek.

Bu insanların borçları var. Hiçbir şey belli değil? ifadelerini kullandı. Her geçen gün sokağa çıkma yasağına doğru gidildiğini ifade eden Panç, ?Son olarak açıklanan önlemlerle birlikte 65 yaş sınırı 60 çekildi ve 20 yaş altının da sokağa çıkması yasaklandı. Bu kararlar çok doğru. Keşke ekonomimiz çok güçlü olsaydı da ilk başka sokağa çıkma yasağı uygulanabilseydi. Bu virüs temasla bulaşıyor. Teması en aza indirerek virüsü ekarte edebilirdik. Aşısı, ilacı olmayan virüsün asıl tedavisi bu çünkü. Ne yazık ki ülke ekonomisi sokağa çıkma yasağını kaldırabilecek durumda değil. Ancak makas gittikçe daralıyor gibi görünüyor. Umarım bir an önce bu virüsten kurtuluruz. Bunun mücadelesini hep beraber vermemiz gerekiyor? değerlendirmesinde bulundu. 

?DEVLET YAPTIĞI YANLIŞTAN DÖNMELİ?

Koronavirüse karşı verilen mücadelede belediyelerin, devlete göre daha hazırlıklı bir görüntü verdiğine dikkat çeken Panç, devletin belediyelere destek vermesi gerekirken, başlatılan kampanyaları engellemesine bir anlam veremediğini söyledi. Belediyelerin vatandaşa direkt ulaşan kurumlar olduğunun önemle altını çizen Panç, ?Belediyeler mahalle mahalle, sokak sokak şehrin ihtiyaçlarını biliyor. Belediyelerin kampanya düzenlemesinde eski bir belediye meclis üyesi olarak gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki hiçbir yasal engel yok. Bloke eden hesaplarla ilgili yargı zaten gereken kararı verecektir. Hepimiz göreceğiz sonucu. Hangi partiden olursa olsun belediyelerin yaptığı hizmetler, devletin elini güçlendirecektir. Devletin yaptığı yanlıştan geri dönmesini bekliyorum? dedi.  

?BANDIRMA İMECE USULÜYLE ÇALIŞIYOR?

Bandırma´nın sağlık çalışanlarına destek olabilmek amacıyla imece usulüyle çalıştığını belirten Panç, ?Belediyemiz, üniversitemiz, Ticaret Borsası, Ticaret Odası, iş dünyası, kadınlarımız, öğrencilerimiz herkes elinden geldiğince destek olmak amacıyla, evinde maske yapanda var, okulda dezenfektan üreten de. Belediye ve iş dünyası gibi malzeme desteği yapanda var evinde kurabiye kek yapıp götürende. Hep birlikte büyük bir sınavı, başarıyla veriyoruz? diye konuştu. 

?SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI ÇIKMALI?

Sağlık çalışanların virüsle yüz yüze büyük bir savaş verdiğine dikkat çeken Panç, hekime ihtiyaç olması halinde her zaman göreve hazır olduğunu söyledi. Panç, ?Devlet Hastanesi Başhekimimiz Ethem Karpuz´la telefonda konuştuk. Büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Kendisine de söyledim, eğer hekime ihtiyaç olursa orada görev yapmak bizim için onurdur. Fırsat bulduğumuz her zaman hastanedeki sağlık çalışanlarını ziyaret ediyorum. Verdikleri mücadele için onlara çok teşekkür ediyorum? dedi. Panç, sağlık çalışanlarına yapılacak en büyük jestin, Sağlık Bakanlığının daha önceden hazırladığı ve hala yürürlüğe koymadığı sağlıkta şiddet yasasının çıkartılması olacağını dile getirdi.

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Panç Göreve zaman hazırım
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli