Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Panç, Susurluk Şeker Fabrikası´nda Toplu balık ölümleriyle suçlanan fabrika aklandı

Panç, Susurluk Şeker Fabrikası´nda Toplu balık ölümleriyle suçlanan fabrika aklandı

Eylül ayı içinde, Susurluk Deresi´ndeki balık ölümleri kamuoyunun dikkatini çekmiş olup nedenleri tartışılmıştı.

Eylül ayı içinde, Susurluk Deresi´ndeki balık ölümleri kamuoyunun dikkatini çekmiş olup nedenleri tartışılmıştı. Balık ölümlerini gerçekleştiren faktörler arasında Susurluk Deresi çevresindeki fabrikalar, hayvan çiftlikleri ve mevsimsel faktörler nedeniyle su debisinin düşmesine bağlı oksijen yetersizliğinden kaynaklanacağı öne sürülmüştü.
Basında çıkan haberlere göre bu konuda itham edilen fabrikalardan biri olan Susurluk Şeker Fabrikası´nda, Büyük Şehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu üyesi Dr. Selim Panç, incelemelerde bulundu.
Dr. Selim Panç, fabrikaya yaptığı ziyarette, fabrika müdürü Hakan Çelik´ten fabrika hakkında detaylı bilgi aldığını, İşletme Müdürü Orhan Can ile fabrika ve tüm çevreyi gezdiklerini, fabrikanın arıtma tesislerini ve dinlendirme havuzlarını yerinde görme imkanı bulduğunu belirtti.
Fabrika ziyaretinde işletme müdürü Orhan Can, arıtma tesislerinde kostik vb çevre ve sağlığa zararlı kimyasal madde kullanmadıklarını, atık suları tamamen doğal ortamda, dinlendirme havuzlarında bekleterek, doğal çökme sağladıklarını, yüzeyde biriken suyu tekrar fabrikada kullandıklarını söyleyerek, Susurluk Deresi´ne deşarj, atık su vermediklerini, dolayısı ile balık ölümleriyle Susurluk Şeker Fabrikası´nın hiçbir ilgisinin olmadığını bildirdi. Komisyon üyesi Dr. Selim Panç, yaptığı incelemeler sonucunda Susurluk Deresi´ndeki balık ölümleriyle bağlantı kuramadıklarını, konunun çok yönlü takipçisi olacaklarını belirtti.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli