Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Panç, Bandırmanın önünü tıkamayın

Panç, Bandırmanın önünü tıkamayın

CHP Bandırma İlçe Başkanı Dr Selim Panç, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000’lik planları hazırlamayarak Bandırma’nın önünü kestiğini öne sürdü.

CHP Bandırma İlçe Başkanı Dr Selim Panç, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000’lik planları hazırlamayarak Bandırma’nın önünü kestiğini öne sürdü. 
Panç “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Balıkesir ve Çanakkale illerinin 1/100.000’lik imar uygulamaları yapıldı ve onaylandı. Bandırma gibi gelişen şehirlerin artan konut ve sanayi yatırımları ile diğer yerleşim yerlerindeki turizm, arkeoloji, tarım bölgelerinin planlanması bu kararla hedefleniyordu. Bu amacın uygulamaya geçirilmesi için de 1/5.000’lik Nazım plan uygulamalarını hayata geçirmek gerekiyor bunun yetkisi de  Büyükşehir Belediyesi’ndedir. Geçen 8 yıllık süreçte 1/5.000’lik planlar Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmadı. Bu da nüfusu artan, konut ihtiyacı ortaya çıkan şehrimiz Bandırma’da yeni yerleşim alanları açamamak, açılmasına engel olmak anlamını taşımaktadır” dedi. 
Bandırma, Büyükşehrin 1/5000’lik planları hazırlamasını bekliyor 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000’lik planları yapmamasından dolayı Bandırma Belediyesi’nin 1/1000‘lik planlarını yapamadığını dile getiren Panç “Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde eski Askeri Çamlık’a çökmeye çalışırken ‘Bandırma’daki çalışmalarımız kira fiyatlarını yükseltti’ demesinde kast ettiği bu olsa gerek. Partileri Türkiye Cumhuriyeti’ni enflasyonla ezmeye yemin etmiş bir tavırla ilerlerken, Yücel Yılmaz’da anlaşılan konut enflasyonu yaratarak kendi beceriksiz partisi ile yarıştırmaktadır. Öte yandan 1/5.000’lik uygulaması; Kayacık ve Edincik bölgelerindeki konut alanlarının imarlarının sağlanması ile sınırlı değildir. Bölgeye gelen sanayici ve yatırımcı da gerekli imar alanları açılmadığı için yatırım yapamamaktadır. Bu da bölgedeki işsizlik artması anlamına gelmektedir. Kendileri ve bu siyasi olarak cezalandıran anlayışları paçaya bulaşan çamur gibidir. En yakın zamanda söküp atılacaktır. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a sesleniyorum: Elinizdeki yasal avantajı Bandırmalı’ya ceza vermek için kullanıyorsunuz. Küçük hesaplarınız ve siyasi ihtirasınız sizi çok yakında gönderecektir.” diyerek sözlerine ekledi.                             Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Bandırmanın önünü tıkamayın
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı