Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Panç´a cinayet itirafı!

Panç´a cinayet itirafı!

Aksakal´da cinayetin sanığı Gülten Koçyiğit, cinayeti ilk kez Dr. Selim Panç´a itiraf etmiş!

Duruşmaya, Seher Koçyiğit´i(82) öldürdüğü için 11.06.2020´den beri tutuklu olarak cezaevinde bulunan akrabası Gülten Koçyiğit(55), Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi(SEGBİS) aracılığıyla katılarak ifade verdi.

ÖLDÜRDÜĞÜ KADININ SESİNİ KAYINVALİDESİNE BENZETMİŞ!

Gülten Koçyiğit, ifadesinde, cinayeti işlemekten duyduğu üzüntüyü belirterek, şunları söyledi:

?Nasıl yaptığımı ben de bilmiyorum. Seher Koçyiğit´i ziyaret ettiğimde bana altın küpe ve yüzüklerini, ?Sana çok yakışacak´ diye kendisi verdi. Daha sonra konuşmaya başladık. Onun sesini, bir anda bana çok eziyet eden kayınvalidem Şaziye Koçyiğit´in sesine benzeterek kafasına vurdum. Çok üzgünüm. Seher Koçyiğit´i çok severdim. Zaten Alzheimer hastalığı vardı. O gün de çok yorgundu. Ben de çok yorgundum. Nasıl yaptığımı bilmiyorum. Çocuklarından ve yakınlarından özür diliyorum. Kendisinin verdiği küpe ve yüzükleri de daha sonra yakınlarına geri verecektim.?

Duruşmada ayrıca Seher Koçyiğit´in çocukları Ayfer Topu ve Mustafa Koçyiğit, Dr. Selim Panç ve cesedi bulan Koçyiğit ailesinin gelini Türkan Koçyiğit tanık olarak dinlendi. Ayfer Topu ve Mustafa Koçyiğit, annelerinin ölümünden duydukları büyük üzüntüyü dile getirerek, Gülten Koçyiğit´in en ağır cezayı almasını istediler.

Duruşma, 7 Mayıs 2021´e ertelendi.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ

Bandırma´ya bağlı Aksakal Mahallesi´nde, yalnız yaşayan Seher Koçyiğit, Türkan Koçyiğit tarafından ölü olarak bulunmuştu. Olay yerinde yapılan incelemede, Balıkesir İl Genel Meclisi´nin eski Bandırmalı üyesi, rahmetli İsmet Koçyiğit´in annesi yaşlı kadının, başından aldığı darbe sonunda yaşamını yitirdiği düşünülmüştü. Ancak Seher Koçyiğit´in cesedine yapılan otopside, kafatasında ve parmaklarında kırık ve çatlaklar bulunduğu ama asıl ölüm nedeninin ise boğulmadan kaynaklandığı, cinayetin bilerek ve isteyerek, canavarca hislerle işlendiği belirlendi.

SELİM PANÇ´A CİNAYET İTİRAFI

Cinayet olayının ortaya çıkması ise oldukça ilginçti.

Olay şöyle gelişti:

Kalp çarpıntılarından şikayet eden cinayetin zanlısı Gülten Koçyiğit için Bandırma CHP İlçe Başkanı ve kardiyoloji uzmanı Dr. Selim Panç´tan muayene için randevu alındı. Koçyiğit, muayene için eşi İsmail Koçyiğit ile birlikte Panç´ın, Paşabayır Mahallesi´ndeki muayenehanesine geldi.

Dr. Selim Panç, itiraf olayının gerçekleşmesini şöyle anlattı:

?Gülten Koçyiğit, muayene sırasında bana, ?Seher Koçyiğit´i ben öldürdüm. Bu işi neden yaptığımı bilmiyorum. Bunu nasıl yaptığıma ben de şaşırıyorum. Savcıyı, Belediye Başkanımız Tolga Bey´i buraya çağırın. Gerekeni yapalım´ dedi. Bu itiraf karşısında benim gibi, Gülten Hanım´ın yanındaki eşi İsmail Koçyiğit de çok şaşırarak, ?Sen neler söylüyorsun?´ diye tepki gösterdi. Bu itiraftan sonra ben de kendisine, ?Savcı, belediye başkanı buraya çağrılarak, cinayet onlara bildirilmez. Hemen yakınımızda İlçe Jandarma Komutanlığı var. Oraya gidip, bu söylediklerinizi onlara anlatın´ dedim. Ancak Gülten Koçyiğit, ?Bunu yapamam. Yaparsam çocuklarımın yüzüne nasıl bakarım. Bu söylediklerimi unutun, söylenmemiş kabul edin. Söylediklerim burada kalsın´ dedi. Daha sonra yanımdan ayrıldılar. Onlar gittikten sonra İlçe Jandarma Komutanlığı´na giderek, bu olayı bildirdim. Ardından da jandarma, bir ambulansla giderek, Gülten Hanım´ı evinden aldı.?

MAKTULEYE ?CİCİANNE? DİYORMUŞ

İlk duruşmada tanık olarak dinlenen Seher Koçyiğit´in kızı Ayfer Topu, gazetecilere yaptığı açıklamada üzüntüsünü dile getirerek, şunları söyledi:

?Annem, kimseye zararı olmayan, kendi halinde bir kadındı. Akşam olduğunda kapısını kilitleyip, evine çekilirdi. Annemi öldürdüğünü itiraf eden ve akrabamız olan Gülten Koçyiğit, anneme ?cicianne´ derdi.

İnanılır gibi değil! Anneme bunu nasıl yaptı? Zaten, annemin sesine benzettiğini öne sürdüğü Gülten Koçyiğit´in kayınvalidesi Şaziye Koçyiğit de bu olayın üzüntüsüne dayanamayarak, 4 Şubat 2021´de vefat etti.?

KAFASINA SOPAYLA VURMUŞ, SONRA BOĞMUŞ!

Öte yandan, suçunu daha sonra da itiraf eden 2 kız annesi Gülten Koçyiğit, Seher Koçyiğit´in başına sopayla vurduğunu itiraf etmişti. Ancak otopsi raporunda, Seher Koçyiğit´in başına sopayla vurulduktan sonra kafasında ve parmaklarında kırıklar, çatlaklar meydana geldiği, asıl ölüm nedeninin ise boğulma olduğu ortaya çıkmıştı.

Gülten Koçyiğit´in evinden, 4 çocuklu Seher Koçyiğit´e ait altın küpe ve iki yüzük çıktığı saptanmıştı.

Seher Koçyiğit, Bandırma Belediye Meclisi´nde şu anda CHP üyesi olarak görev yapan Hüseyin Koçyiğit´in de akrabası oluyor.

ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Panç cinayet itirafı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli