Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Pandemi Tedbirleri Değerlendirme toplantısı yapıldı

Pandemi Tedbirleri Değerlendirme toplantısı yapıldı

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yayılımını hızlı bir şekilde sürdüren yeni tip korona virüs ile ilgili Balıkesir Öğretmenevinde Vali Hasan Şıldak Başkanlığında Pandemi Tedbirleri Değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yayılımını hızlı bir şekilde sürdüren yeni tip korona virüs ile ilgili Balıkesir Öğretmenevinde Vali Hasan Şıldak Başkanlığında Pandemi Tedbirleri Değerlendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Vali Şıldak´ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Çek, Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mürsel Sabancı, İl Emniyet Müdür Vekili Savaş Kaya, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, Ticaret İl Müdürü İlhan Pehlivan, İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Ticaret Odası Başkan Vekili Emrah Bilcanlı ve Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Fehmi Erdem ve 14 esnaf odasının temsilcileri katıldı.
Yeniden sokağa çıkma yasağının olduğu günlere dönülmemesi için herkesin kurallara istisnasız uyması gerektiğini belirten Vali Şıldak "Son günlerde ülkemiz genelinde korona virüs vaka sayılarında bir artış yaşanıyor. Bu artış, Haziran ayından beri uygulanmakta olan kontrollü sosyal hayat sürecinin sağlıklı ilerlememesinden kaynaklı olarak, temmuz ayları sonuna yaklaştığımızda sayılarda yükseliş olarak kendini gösterdi. Bunun üzerine de Hükümet olarak, Bakanlıklar olarak Bilim Kurulu´nun önerileri çerçevesinde bir takım tedbirler getirildi. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta bir genel denetim uygulaması başladı. Bu denetimleri daha önce de yapıyorduk, ancak bu defaki daha etkili olsun istenildi. Balıkesir olarak bütün kurum kuruluşlarımız işin en başından beri koordinasyonlu çalışmalarımızdan dolayı çok yüksek sayılar görmüyoruz. Bu durum Ülkemizin diğer İllerinden bağımsız düşünmemizi gerektirmiyor, çünkü çok hareketi olan yoğun bir İl´iz. Bilhassa turizmle birlikte bu hareketlilik arttı. Şimdiye kadar yoğun ve etkin bir mücadeleyle bugünlere geldik. Bunu hep birlikte yürüteceğiz. Bunu sizin temsil ettiğiniz meslek grupları ile gerçekleştireceğiz." diye konuştu.
Denetimlerin devam edeceğini belirten Vali Şıldak ?Denetim ekiplerimiz ayrıldığı anda bütün tedbirler unutuluyor biz buna razı değiliz. Bu işin üstesinden hep birlikte geleceğiz.? diye belirtti.
Toplantıda katılımcılar tarafından söz alınıp, maske-mesafe-hijyen vurgusu yapılarak, artış gösteren Covid-19 vakaları ile ilgili değerlendirme yapılırken, kontrollü sosyal hayatın getirdiği kurallara ilişkin alınacak yeni önlem ve kararlara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli